Παρόντες οι 18 από τους 68 κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Συγκεντρώσεις αντιφασιστικών οργανώσεων

​Απόντων των βασικών πρωταγωνιστών άρχισε και πάλι η δίκη της Χρυσής Αυγής που είχε διακοπεί στις 15 Μαΐου μετά από την προσπάθεια εισβολής στο χώρο του δικαστηρίου κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης Πυρήνες της Φωτιάς, που εκτόξευσαν μπουκάλια και απειλές.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου γνωστοποίησε πως ζήτησε να μεταφερθεί η δίκη μέχρι το Σεπτέμβρη λόγω ακαταλληλότητας του χώρου που γίνεται τώρα στις φυλακές (με δεδομένα τα επεισόδια και τις παράλληλες δίκες κατηγορουμένων για τρομοκρατία), όμως δυο φορές ο προϊστάμενος του Εφετείου Δημ. Μόκκας, το απέρριψε: "Από δω και πέρα για θέματα της αίθουσας θα απευθύνεστε στον κ.Μόκκα", ξεκαθάρισε η κα Λεπενιώτη.

2305958.jpg

ΠΑΡΟΝΤΕΣ 18 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 68

Έξω από το χώρο των φυλακών Κορυδαλλού βρίσκονται συγκεντρωμένα μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων που ζητούν παραδειγματική τιμωρία των μελών της Χρυσής Αυγής.

Στο εδώλιο βρίσκονται και σήμερα μόνο ο βουλευτής Μιχ. Αρβανίτης και Αντώνιος Γρέγος, οι πρώην βουλευτές Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, ενώ δεν έχουν μεταχθεί ούτε οι κρατούμενοι βουλευτές που κατηγορούνται.

��αρόντες από τους 68 κατηγορούμενους είναι οι 18, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος δικάζεται ως δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Οι γονείς του μουσικού είναι παρόντες στο δικαστήριο και σήμερα, μετά το ξέσπασμα της τραγικής μάνας που ζήτησε επιτέλους να διεξαχθεί η δίκη.

2305961.jpg

ΛΕΠΕΝΙΩΤΗ: "ΥΠΕΒΑΛΑ ΔΥΟ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ"

Με την έναρξη της δίκης η πρόεδρος του Δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη, γνωστοποίησε τις ενέργειες που έκανε για το θέμα της ακαταλληλότητας ��ης αίθουσας, μετά και τα επεισόδια της 15ης Μαΐου: "Μετά τη συνεδρίαση υπέβαλλα δυο αιτήσεις στον προϊστάμενο του Εφετείου κ.Μόκκα για μεταφορά στη αίθουσα τελετών. Η θέση του επικεφαλής είναι απορριπτική.

Μετά από αυτό υπέβαλλα νέα αίτηση στον επικεφαλής της αστυνομίας για επιπλέον μέτρα, καθώς μέχρι το Σεπτέμβρη που δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης πως θα μεταφερθεί η δική σε ειδική αίθουσα του Εφετείου, καθώς θα πρέπει να δικάζουμε ταυτόχρονα με δίκες των Πυρήνων της Φωτιάς.

Αν δεν γίνει αυτό για να μην συμπίπτουν θα πρέπει να δικάζουμε μια φορά τον μήνα ή τον ενάμιση μήνα."

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ

Το δικαστήριο επέτρεψε να δηλωθεί παράσταση πολιτικής αγωγής εκ μέρους της μητέρας και της αδελφής του Παύλου Φύσσα.

Προηγουμένως η εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα των κατηγορουμένων Μιχαλολιάκου, Ζαρούλια, Κουκούτση, Αρβανίτη και Γρέγου για αντικατάσταση των περιοριστικών του όρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top