Ελεύθερος ο επιχειρηματίας Γ. Σαχπατζίδης με εγγύηση 5.000 ευρώ

Αποφυλακίζεται με 700.000 ευρώ ο πρώην ΥΠΕΣ της Κύπρου Ντ. Μιχαηλίδης

Ελεύθερος ο επιχειρηματίας Γ. Σαχπατζίδης με εγγύηση 5.000 ευρώ

Ελεύθερος αφήνεται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση των μιζών για τα υποβρύχια ο επιχειρηματίας Γ. Σαχπατζίδης, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε 13 χρόνια κάθειρξη.

"Το δικαστήριο κάνει δεκτή κατά πλειοψηφία την αίτηση 3-2", είπε η πρόεδρος.

Η εισαγγελέας πρότεινε εγγύηση 50.000 ευρώ , δυο φορές εμφάνιση στο ΑΤ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Η υπεράσπιση επισήμανε πάντως πως δεν έχει καμιά δυνατότητα οικονομική ο κατηγορούμενος. Το δικαστήριο του επέβαλλε απαγόρευση εξόδου, εμφάνιση 2 φορές το μήνα στο ΑΤ και εγγύηση 5.000 ευρώ.

Ο Σαχπατζίδης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Μετά από αυτή την απόφαση στις φυλακές παραμένουν μόνον οι Άκης Τσοχατζόπουλος και Βίκυ Σταμάτη, η λογίστρια Φρόσω Λαμπροπούλου και ο Γιάννης Σμπώκος.

Αποφυλακίζεται με 700.000 ευρώ ο πρώην ΥΠΕΣ της Κύπρου Ντ. Μιχαηλίδης

Με εγγύηση 700.000 ευρώ αποφυλακίζεται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών που ελήφθη με πλειοψηφία 3-2 ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση του κατηγορουμένου που υπέβαλλαν οι δικηγόροι Γιάννης Μαντζουράνης και Άρης Χαραλαμπάκης και του επέβαλλαν πέραν της εγγυήσεως απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και εμφάνιση 2 φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του. Βασικοί λόγοι για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής υπήρξαν η ηλικία του (80 ετών) και η βεβαρυμμένη υγεία του.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που είχε δικάσει την υπόθεση, καταδίκασε επίσης τον γιο του Κυπρίου υπουργού Μιχάλη, ενώ επέβαλε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 12 έτη στον πρώην σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αν. Σοφό. Η σύζυγος του, Μαρία Σοφού καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών. Σε ισόβια κάθειρξη και 17 έτη καταδικάστηκε και ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Φουαντ Αλ Ζαγιάντ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας οι καταδικασθέντες διευκόλυναν τη δια��ίνηση μεγάλου χρηματικού ποσού εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από τον καταζητούμενο συγκατηγορούμενο του Αλ Ζαγιάντ, τα οποία μέσω τριών υπεράκτιων εταιριών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, το 1997 εξυπηρέτησε τον Έλληνα πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας μεταφέροντας του χρήματα ακόμη και σε βαλίτσες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top