Καταπέλτης ο Εισαγγελέας για τη Βίκυ Σταμάτη- Πρότεινε να μην αποφυλακιστεί

«Υπάρχει ένας λογικός προσχεδιασμός της φυγής της από το Δρομοκαΐτειο»

Καταπέλτης ο Εισαγγελέας για τη Βίκυ Σταμάτη- Πρότεινε να μην αποφυλακιστεί

​Την απόρριψη και της έκτης αίτησης αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη, ζήτησε το μεσημέρι της Τετάρτης, από το δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ουσιαστικά είπε πως η απόδραση της από το Δρομοκαΐτειο ήταν προσχεδιασμένη και έγινε βάση οργανωμένου σχεδίου ενώ θεώρησε πως «η εικόνα της δεν παραπέμπει σε διαταραγμένη γυναίκα».

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας ανέφερε: «Δεν κρίνουμε εδώ με βάση ποιος είναι συγγενής ή σύζυγος με κάποιον άλλο. Προϋπόθεση είναι να μην υπάρχει κίνδυνος φυγής του κατηγορουμένου. Μετά την απόρριψη της προηγούμενης αιτήσεως η κατηγορουμένη έφυγε. Εδώ υπήρχε λοιπόν βούληση φυγής; Είπε ότι η μεγάλη αγάπη για το παιδί της, όπως το περιέγραψε την εξωθήσαν σε μια εν θερμώ απόφαση. Είναι όμως έτσι; Υπάρχει ένας μη λογικός προσχεδιασμός της απόφασης της. Όλα αυτά, προσυνεννόηση με μια υπάλληλο και παράκαμψη δυο φρουρών δεν γίνονται εν θερμώ. Αναγνωρίζω το πάθος για το παιδί και την μεγάλη αγάπη, να το αγκαλιάσει για λίγο, γιατί σκέφτηκε πως αν έρθουν να με συλλάβουν θα του δημιουργήσω πρόβλημα.

Αυτή την πολύ λογική σκέψη όμως γιατί δεν την έκανε πριν βγει; Άρα δεν ήταν αυτή η αιτία της απόδρασης, αφού αυτή η σκέψη θα έπρεπε να γίνει προηγουμένως. Άρα σκοπός ήταν μόνον η φυγή, ο λόγος ερευνάται από άλλη αρχή. Ερώτηση είναι αν αποδεικνύεται η ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας της που επικαλείται».

Αναφερόμενος στην εικόνα της Βίκυς Σταμάτη ο εισαγγελέας τόνισε πως δεν δίνει την εικόνα μιας ψυχικά διαταραγμένης γυναίκας.

Για τον γιο του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη ο εισαγγελέας επισήμανε: «Είναι γεγονός ότι υπάρχουν συγγενείς της που το υπεραγαπούν, έχει την εκπαίδευση του, έχει την εποπτεία τριών συγγενικών προσώπων και δεν είναι σε κατάσταση τέτοια που να του προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη».

Την τελική απόφαση για το αν η Βίκυ Σταμάτη θα αποφυλακιστεί ή όχι θα την λάβει το δικαστήριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top