Απειλείται με μηνύσεις ο Σερραίος «φιδοκτόνος» από το Ελλ. Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας!

Σε ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι σκότωσε δύο σπάνια είδη φιδιών!

Απειλείται με μηνύσεις ο Σερραίος «φιδοκτόνος» από το Ελλ. Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας!

​Τον μπελά του φαίνεται πως βρήκε ο εξολοθρευτής φιδιών από τις Σέρρες, ο οποίος έγινε διάσημος μέσα σε μία μέρα. Το βίντεο με την περιγραφή του για το πώς σκότωσε το φίδι που μπήκε στο σπίτι του έγινε viral, αλλά το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας αντιδρά, αφού σε ανακοίνωση του τονίζει ότι «αν υπήρχε εισαγγελέας, ο φιδοκτόνος από τις Σέρρες θα έπρεπε να είναι φυλακή», ενώ απειλεί ότι θα καταφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στην Εισαγγελία Σερρών.

Όπως υποστηρίζεται στην ανακοίνωση, ο Σερραίος «έχει σκοτώσει συνολικά έναν Σαπίτη, ένα Νερόφιδο και έναν Έφιο. Τα δύο πρώτα, ο Σαπίτης και το Νερόφιδο, προστατεύονται από το Προεδρικό Διάταγμα υπ'αριθμόν 67, (ΦΕΚ 23/Α/30-1-81), Πίνακας Β και ο Έφιος από τη Σύμβαση της Βέρνης, παράρτημα II (στα αυστηρώς προστατευόμενα).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Viral γίνεται ένα βίντεο με τον φιδοκτόνο από τις Σέρρες που απ' ότι φαίνεται από τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο δεν έχει σκοτώσει μόνο ένα φίδι.

Ο τύπος έχει σκοτώσει συνολικά έναν Σαπίτη, ένα Νερόφιδο και έναν Έφιο, μέχρι τώρα απ' ότι μπορεί να φανεί από τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Τα δύο πρώτα, ο Σαπίτης και το Νερόφιδο, προστατεύονται από το Προεδρικό Διάταγμα υπ'αριθμόν 67, (ΦΕΚ 23/Α/30-1-81), Πίνακας Β και ο Έφιος από τη Σύμβαση της Βέρνης, παράρτημα II (στα αυστηρώς προστατευόμενα). Δεν είναι μαγκιά.
Πέρα από τ’ ότι το είδος προστατεύεται από προεδρικά διατάγματα, παραβιάζεται και ο νόμος 4039/2012.

Τι απαγορεύει ο νόμος 4039/2012;
Ο νόμος 4039/2012 στο άρθρο 16, τονίζει ξεκάθαρα ότι: «α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόµενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νοµοθεσίας, καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισµός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση µεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέµασµα, ο πνιγµός, το κάψιµο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασµός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη µε θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασµός.
β. Απαγορεύεται, εξαιρουµένων των περιπτώσεων κινηµατογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισµού, η πώληση, εµπορία και παρουσίαση – διακίνηση µέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηµατογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου.
Κανονικά αυτός ο τύπος θα έπρεπε να έχει ήδη λάβει κλήση για να απολογηθεί ή και να οδηγηθεί στο δικαστήριο, αλλά όταν απουσιάζουν οι εισαγγελείς από τα περιβαλλοντικά προβλήματα και η αστυνομία δεν κάνει το αυτονόητο αγνοώντας τις νομοθεσίες για τα εγκλήματα κατά των ζώων, τα ΜΜΕ τον κάνουν ήρωα αντί να τον κατακρίνουν, οδηγώντας όλες τις προσπάθειες που έχουν κάνει φιλόζωοι αυτά τα χρόνια για την προστασία των ζώων σε αδιέξοδο και προωθούν με αυτό τον τρόπο τα ΜΜΕ την δολοφονία ζώων!
Δεν είναι παιχνίδι. Αυτός ο τύπος πρέπει να διωχτεί από την εισαγγελία για να γίνει παράδειγμα προς όσους σκέφτονται να δολοφονούν τα φίδια αλλά και κάθε άγριο και ήμερο ζώο.
Ως Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας δεν πρόκειται να παραμείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Τις επόμενες ώρες θα γίνει καταγγελία προς Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κοινοποίηση προς την Εισαγγελία Σερρών»
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top