ΜΟΝΟ στο star.gr: Οι πρώτες εκτιμήσεις για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις

ΟΛΑ όσα πρέπει να ξέρετε

ΜΟΝΟ στο star.gr: Οι πρώτες εκτιμήσεις για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις

Ολοκληρώθηκαν σήμερα με την εξέταση του μαθήματος Αρχές Οικονομικής Θεωρίας οι Πανελλήνιες εξετάσεις για του υποψήφιους των Γενικών Λυκείων. Μπορεί οι βάσεις για τις σχολές να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου, όμως το star.gr σας παρουσιάζει τις πρώτες εκτιμήσεις για το πώς θα κυμανθούν, με δεδομένα, αφενός τα πρώτα αποτελέσματα από τα βαθμολογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και αφετέρου τον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων σε όλα τα μαθήματα.

Σύμφωνα λοιπόν, με τον κ. Αθανάσιο Σκύφα, καθηγητή Μαθηματικών και Υπεύθυνο της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης του Φροντιστηριακού Οργανισμού ΣΠΟΥΔΗ, πτωτικά θα κινηθούν οι βάσεις στο 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο εξαιτίας της μεγάλης δυσκολίας των θεμάτων στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης και στη Φυσική Κατεύθυνσης που αποτελούν μαθήματα αυξημένης βαρύτητας. Η πτώση αναμένεται να επαναφέρει τις βάσεις στα επίπεδα του 2013, και σε ορισμένα τμήματα ίσως και χαμηλότερα.

Πτώση αναμένεται και στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο, λόγω της δυσκολίας στη Βιολογία Κατεύθυνσης που είναι μάθημα αυξημένης βαρύτητας. Η πτώση όμως δεν θα είναι αντίστοιχης έκτασης με την πτώση στο 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο, μιας και τα θέματα της Χημείας, που είναι το άλλο μάθημα αυξημένης βαρύτητας για το 3ο Πεδίο, δεν χαρακτηρίζονται δύσκολα.

Όσον αφορά το 5ο Επιστημονικό Πεδίο, παρά τα εύκολα θέματα στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας που αποτελεί μάθημα αυξημένης βαρύτητας, οι βάσεις αναμένεται να κινηθούν πτωτικά. Και αυτό γιατί τα θέματα στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, που επίσης είναι μάθημα αυξημένης βαρύτητας, ήταν απαιτητικά.

Σύμφωνα με την κ. Έφη Ριζά, καθηγήτρια Φιλόλογο και Υπεύθυνη της Θεωρητικής Κατεύθυνσης του Φροντιστηριακού Οργανισμού ΣΠΟΥΔΗ, πτώση των βάσεων αναμένεται και στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, λόγω των απαιτητικών θεμάτων στη Νεοελληνική Λογοτεχνία, στα Λατινικά και στα Αρχαία Ελληνικά (κυρίως στο αδίδακτο κείμενο). Τα σχετικά εύκολα θέματα στην Ιστορία Κατεύθυνσης, που είναι επίσης μάθημα αυξημένης βαρύτητας αναμένεται να λειτουργήσουν ανασχετικά ώστε να αποφευχθεί η μεγάλη πτώση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top