Αντιδράσεις για τη μετακίνηση εργαζομένων σταθ.συγκοινωνιών σε νησιά που υποδέχονται μετανάστες

Τεράστιες ελλείψεις στα νησιά από διασώστες του ΕΚΑΒ

Αντιδράσεις για τη μετακίνηση εργαζομένων σταθ.συγκοινωνιών σε νησιά που υποδέχονται μετανάστες

Μηχανοδηγοί σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, σταθμάρχες και υπάλληλοι των σταθερών συγκοινωνιών καλούνται σύμφωνα με πρόσφατη προκήρυξη να μετακινηθούν εθελοντικά στα νησιά που υποδέχονται μετανάστες. Στο άκουσμα και μόνο μιας τέτοιας είδησης ενόψει μάλιστα καλοκαιριού, οι εργαζόμενοι αντιδρούν έντονα, αφού όπως λένε το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ήδη υπάρχουσες βάρδιες!

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος είχε εξαγγείλει ότι θα γίνει εθελοντική μετακίνηση δημόσιων υπαλλήλων ειδικά όσων επαναπροσλαμβάνονται, όπως δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων, ενώ σύμφωνα με το aftodioikisi.gr η αναπληρώτρια Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, σκέφτεται έκτακτες προσλήψεις και fast track διαδικασίες για να καλυφθούν οι ροές των προσφύγων στα σύνορα.

«Δεν έχουν ενημερωθεί οι εργαζόμενοι που θα κοιμούνται οι ίδιοι και αν μισθοδοσία τους θα είναι εξολοκλήρου από τον φορέα που θα μεταβούν με την απόσπαση τους» δήλωσε ο Μάνθος Τσακός μέλος του Δ.Σ επιχειρηματικού σωματείου εργαζομένων, ΣΕΛΜΑ.

Πάντως, ελλείψεις υπάρχουν στα νησιά και από διασώστες του ΕΚΑΒ και σύμφωνα με τον πρόεδρο του φορέα, Νίκο Παπαευσταθίου, οι εργαζόμενοι δεν δέχονται να μετακινηθούν στα νησιά παρά τα κίνητρα που σκέφτονται να δώσουν οι τοπικές κοινωνίες!

Για την κάλυψη των αναγκών σε διασώστες στα νησιά για το φετινό καλοκαίρι, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ ευελπιστεί στη μετακίνηση 50 ατόμων αλλά και στην πρόσληψη εποχικού προσωπικού, που υπολογίζεται στα 150 άτομα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top