Το χρονικό της αστυνομικής επιχείρησης στο Βόλο για τους ληστές του Διστόμου- Ένας νεκρός

Συνελήφθησαν δυο άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στην Αθήνα

Το χρονικό της αστυνομικής επιχείρησης στο Βόλο για τους ληστές του Διστόμου- Ένας νεκρός

​Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν οι δυο συλληφθέντες από την μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τους ληστές του Διστόμου, η οποία έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής, στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου στον Βόλο. Από την επιχείρηση, ένας εκ των ληστών πέθανε με τις πληροφορίες να μιλούν για αυτοκτονία ώστε να μην συλληφθεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίον έγινε η μεταφορά τους, αν δηλαδή έγινε οδικώς ή με ελικόπτερο.

290515205702_2422.jpg
Αν και ακόμη δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις, η ΕΛΑΣ φαίνεται πως έπιασε «λαβράκι» καθώς όπως όλα δείχνουν αυτοί που συνελήφθησαν δεν είναι άλλοι από τους συνεργούς του Παλαιοκώστα και του Μαζιώτη, γνωστοί και ως «ληστές του Διστόμου».

Και αυτό γιατί οι τρεις άνδρες, στις 22 Αυγούστου του 2014, εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζας στο Δίστομο και πήραν 396.930 ευρώ.

Το χρονικό της κινηματογραφικής επιχείρησης

Περίπου δύο μήνες η ΕΛΑΣ έψαχνε τα ίχνη των ληστών του Διστόμου στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Δυο ληστείες σε τράπεζες, οι οποίες είχαν γίνει στη Θεσσαλία, μια στη Φαρκαδόνα Τρικάλων και μια στον Αμπελώνα Λάρισας, έκαναν τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι κάπου εκεί κρύβονται οι συνεργοί του νούμερο ένα καταζητούμενου, Βασίλη Παλαιοκώστα.

Αξιοποιώντας τις πληροφορίες και κάνοντας συστηματικές έρευνες, κατάφεραν να τους εντοπίσουν στην απομονωμένη μεζονέτα της Νέας Αγχιάλου στον Βόλο.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, δυνά��εις της ΕΚΑΜ και της Αντιτρομοκρατικής βρέθηκαν στο σημείο. Άνδρες της ΕΚΑΜ περικύκλωσαν το κρησφύγετο των ληστών… Με γρήγορες αλλά προσεκτικές κινήσεις μπούκαραν μέσα στο σπίτι… Εκείνη την στιγμή ο ένας από τους ληστές, φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε με καλάσνικοφ για να μην πέσει στα χέρια της αστυνομίας!

Οι άνδρες της ΕΚΑΜ ακινητοποιήσαν και συνέλαβαν τους άλλους δύο. Αμέσως τους μετέφεραν σε αστυνομικό τμήμα της Μαγνησίας και από εκεί στην Αθήνα, ώστε να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top