Ένωση Ελλήνων Φυσικών: «Τα θέματα που έπεσαν ήταν για πρωτοετείς φοιτητές»

«Εξαιρετικά δύσκολα για τους μαθητές»

Ένωση Ελλήνων Φυσικών: «Τα θέματα που έπεσαν ήταν για πρωτοετείς φοιτητές»

​Για θέματα τα οποία ήταν εξαιρετικά δύσκολο να απαντηθούν από μαθητές της Γ’ Λυκείου, κάνει λόγο η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΕΦ, το μεσημέρι της Παρασκευής, τα θέματα τα οποία «έπεσαν» στη Φυσική Κατεύθυνσης (μπορείτε να τα δείτε εδώ), ήταν πολύ απαιτητικά, δυσκολότερα από πέρυσι και παραπέμπαν σε εξετάσεις πρωτοετών φοιτητών.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Τα θέματα της Φυσικής Κατεύθυνσης ήταν σαφή και πολύ απαιτητικά. Ένας υποψήφιος για να μπορέσει να ανταποκριθεί πλήρως έπρεπε να έχει κατανοήσει τις φυσικές έννοιες σε πολύ υψηλό επίπεδο και να έχει μεγάλη ευχέρεια πράξεων.

Το Θέμα Β1 απαιτούσε εξαιρετική κατανόηση του θεμελιώδους νόμου της Μηχανικής. Το Θέμα Γ ήταν σαφώς διατυπωμένο. Παρ’ όλα αυτά το Γ1 ερώτημα απαιτούσε άριστη κατανόηση της Αρχής της Διατήρησης της Ενέργειας και η μη επίλυσή του καθιστούσε αδύνατη τη λύση των υπολοίπων ερωτημάτων. Το ερώτημα Γ4 δεν είχε καμία απολύτως φυσική σημασία.

Το Θέμα Δ ήταν αρκετά απαιτητικό , έκρυβε παγίδες για τους υποψηφίους και η πλήρης επίλυσή του απαιτούσε βαθιά γνώση της Μηχανικής και κατανόηση της διάταξης του προβλήματος.

Τα θέματα ήταν δυσκολότερα από πέρυσι και κατά την άποψή μας δεν αντιπροσωπεύουν το ύφος του μαθήματος που προκύπτει από το αναλυτικό πρόγραμμα παραπέμποντας ουσιαστικά σε εξετάσεις πρωτοετών φοιτητών».

ΔΕΙΤΕ τις απαντήσεις στα θέματα της Φυσικής και της Ιστορίας Κατεύθυνσης εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top