Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ποιοι οι δημοφιλείς προορισμοί

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

​Συνήθως, το... καλοκαιρινό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ... χτυπούσε «ταβάνι» σε πληρότητες στους δημοφιλέστερους προορισμούς της χώρας , αγγίζοντας σχεδόν το 100%. Φέτος, μπορεί και πάλι στην κορυφή των επιλογών των Ελλήνων να βρίσκονται η Μύκονος και η Σαντορίνη, η πληρότητά τους, όμως , φτάνει το 80%.

Ταυτόχρονα , σταθερές αξίες, στην προτίμηση των εκδρομέων, παραμένουν πάντα τα νησιά του Σαρωνικού και η Πελοπόννησος , με το Τολό και την Καλαμάτα να κρατούν τα σκήπτρα, αλλά και άλλες αγαπημένες περιοχές της Ελλάδας.

«Έχουν αναπτυχθεί νέοι προορισμοί και είναι η περιοχές της Χαλκιδικής, η Βόρεια Κρήτη που πάντα είναι αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός , αλλά έχουν πληρότητα γύρω στο 70%.» ανέφερε στο Star o Nίκος Κελαϊδίτης, μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου εν Ελλάδι Τουριστικών Πρακτόρων.

Την τουριστική κίνηση του τριημέρου , όμως, φαίνεται πως θα κάνει... άνω κάτω η απεργία που έχουν εξαγγείλει για την Κυριακή και τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής αεροπορίας.

Όσο για τον καιρό, ίσως ν' αποφασίσει - την τελευταία- στιγμή να "συνταχθεί" λίγο με τους εκδρομείς! Το τριήμερο που ακολουθεί - από την Τετάρτη μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, δηλαδή - έρχονται καταιγίδες, ισχυροί βοριάδες και... χαλαζοπτώσεις, που θα ξεκινήσουν από τις Κυκλάδες , το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και σταδιακά θα επεκταθούν σε όλη σχεδόν τη χώρα. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το καλοκαίρι θα προσπαθήσει να κάνει την... τρίπλα του, αλλά με... αστάθεια!

«Το Σάββατο θ' αρχίσει σταδιακά μια μικρή άνοδος της θερμοκρασίας όπως και την Κυριακή, καθώς θα εξασθενήσουν οι άνεμοι στα πελάγη, φτάνοντας το μεσημέρι τους 28 με 31 βαθμούς. Την Κυριακή παρόμοιος θα είναι ο καιρός. Όμως, τις απογευματινές κυρίως ώρες, ίσως σημειωθούν κάποιες τοπικές μπόρες στην ηπειρωτική ίσως Ελλάδα.» σημείωσε η μετεωρολόγος Ερμιόνη Κατιρτζόγλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top