Παιδικά χωριά SOS: «Πρόληψη Ψυχικής Υγείας για Οικογένειες με Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Επιστημονική Ημερίδα

​Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Πρόληψη Ψυχικής Υγείας για Οικογένειες με Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας», που διοργάνωσαν τα Παιδικά Χωριά SOS με την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, το Σάββατο 23 Μαΐου, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, αναλύθηκε το φαινόμενο της παιδικής φτώχιας που αυξάνεται στα χρόνια της οικονομικής ύφεσης και η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και παρέμβασης για την πρόληψη της ψυχικής υγείας παιδιών προσχολικής ηλικίας και των οικογενειών τους. Επίσης, παρουσιάστηκαν αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τους παράγοντες, που επηρεάζουν αρνητικά τη γονιμότητα των νέων ζευγαριών, καθώς και τη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

BBC_2048.jpg

Ειδική αναφορά έγινε στη λειτουργία πρωτοποριακών βιωματικών εργαστηρίων για την ενίσχυση των δεξιοτήτων βρεφών και νηπίων, καθώς και σε θεραπευτικές παρεμβάσεις για την πιο αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών των παιδιών και των γονιών τους. Παράλληλα, καταγράφηκαν πολύτιμα συμπεράσματα από την ��μπειρία της αποκλειστικής συνεργασίας των Παιδικών Χωριών SOS με το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, μέσω της οποίας ενημερώθηκαν – εκπαιδεύτηκαν συνολικά 66 επαγγελματίες του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, που απασχολούνται στους αντίστοιχους Παιδικούς Σταθμούς.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό η εκπρόσωπος του Υπουργού Υγείας κα Μαρία Πετράκη, ο εκπρόσωπος της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Φώτης Χρυσικός και η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων για το Παιδί και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών κα Μαρία Ηλιοπούλου, ενώ συμμετείχαν περισσότεροι από 350 νηπιαγωγοί, εκπαιδευτικοί, βρεφονηπιοκόμοι και άλλοι επαγγελματίες που έχουν ως αντικείμενο εργασίας το παιδί.

BBC_2107.jpg

Η ημερίδα εντάσσεται στις δράσεις δημοσιότητας της συγχρηματοδοτούμενης από το ΕΣΠΑ πράξης με τίτλο «Οργάνωση & Εφαρμογή Προγράμματος Παρέμβασης σε Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας 0-5 ετών στην Αθήνα», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-13», που υλοποιούν τα Παιδικά Χωριά SOS από το Δεκέμβριο 2013. Η διάρκεια της πράξης είναι διετής και αποσκοπεί στη δωρεάν παροχή ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών υποστήριξης στην οικογένεια, τα παιδιά αλλά και σε επαγγελματίες που έχουν ως αντικείμενο εργασίας το παιδί.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν λάβει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες 6.500 ενήλικες και παιδιά, έχουν δημιουργηθεί 8 νέες θέσε��ς εργασίας και απασχολούνται 12 συνολικά άτομα, στο πλαίσιο του προγράμματος.

BBC_2208.jpg

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top