ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Star:Ανοιχτές «πληγές» στο ΕΚΑΒ- Τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό και πόρους

Σε πολλά μέρη της Ελλάδας δεν υπάρχουν σταθμοί του ΕΚΑΒ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Star:Ανοιχτές «πληγές» στο ΕΚΑΒ- Τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό και πόρους

Τα 120 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που μένουν ακινητοποιημένα από την έλλειψη συντήρησης και τα εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στο κοντέρ....φαίνεται πως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου στις τεράστιες ελλείψεις που παρουσιάζει αυτός ο τόσο νευραλγικός δημόσιος φορέας.

«Η έλλειψη του προσωπικού είναι ισοδύναμη με την έλλειψη των ασθενοφόρων για να μην πω και μεγαλύτερη με την έννοια ότι το ΕΚΑΒ έχει 3.600 άτομα για να καλύψει 130 περιοχές σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου μιλώντας αποκλειστικά στο Star.

Ο ίδιος είπε πως περιμένει με αγωνία να υπάρξει λύση στο διαγωνισμό που έχει κολλήσει εδώ και τρια χρόνια για την παραλαβή 186 νέων ασθενοφόρων την ίδια ώρα που περιμένει να πληρωθεί και για το δεύτερο τρίμηνο από το υπουργείο Υγείας.

«Μέχρι στιγμής το ΕΚΑΒ έχει πάρει κοντά στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ ενώ θα έπρεπε να έχουμε πάρει και την επιχορήγηση του δεύτερου τριμήνου που είναι άλλα 4 εκατομμύρια ευρώ», τόνισε.

Καθημερινά το ΕΚΑΒ δέχεται 6.000 κλήσεις από αυτές οι 1.000 είναι για ασθενοφόρο, οι 700-750 δηλώνονται ως επείγουσες, με τις μισές από αυτές ωστόσο να είναι όντως.

Στο ΕΚΑΒ εργάζονται σήμερα 3.600 διασώστες και μέσα στο 2015 θα προσληφθούν 186. Από το 2009 μέχρι σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί 330 άτομα, άρα άλλοι 400 διασώστες θα ήταν αναγκαίοι για να δουλεύει το ΕΚΑΒ αξιοπρεπώς. Ήδη σχεδόν όλα τα νησιά των Κυκλάδων είναι ουσιαστικά ακάλυπτα λόγω έλλειψης προσωπικού στα πληρώματα των ασθενοφόρων.

Στην Σκόπελο, την Σκιάθο, το Πήλιο, την Αράχωβα, την Αίγινα, τις Σπέτσες, την Σίφνο, την ��θάκη αλλά και σε δεκάδες ακόμα μέρη, δεν υπάρχουν σταθμοί του ΕΚΑΒ και τις διακομιδές κάνουν ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top