ΣΔΟΕ: βρέθηκε μεγάλο εμπόρευμα με λαθραία τσιγάρα στον Πειραιά

Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 2.250.688,42 ευρώ

​Σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής σημείωσαν την 21-05-2015 οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών – Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής – Αιγαίου με τη συνδρομή του σκύλου ανιχνευτή καπνικών του Τμήματος DIABLO, σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά.

Συγκεκριμένα διερευνώντας και αξιολογώντας τα συνοδευτικά φορτωτικά έγγραφα ύποπτων εμπορευμάτων, καθώς και αξιοποιώντας πληροφορίες που περιήλθαν στην Υπηρεσία μας, εντόπισαν και κατάσχεσαν στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλες ποσότητες καπνικών σε ένα εμπορευματοκιβώτιο που προήρχετο από την Κίνα με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα, ανδρικός και γυναικείος ρουχισμός ο οποίος αποτελούσε και μέρος του φορτίου στο έμπροσθεν τμήμα του εμπορευματοκιβωτίου, ως μέσον απόκρυψης «τάπα».

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 1.230 χαρτοκιβώτια ήτοι 12.300.000 τμχ. τσιγάρα μάρκας SLIM’S GOLDEN STATE και 47 χαρτοκιβώτια με ρουχισμό.

Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 2.250.688,42 ευρώ. Τα λαθραία τσιγάρα επρόκειτο να διατεθούν στην ελληνική αγορά. Συνελήφθη ένας 30χρονος ημεδαπός Αρμένικης καταγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top