Έλληνας έφτιαξε εφαρμογή για να γράφει κάποιος σε tablet με τα μάτια!

Αυτό βοηθά και ανθρώπους με τετραπληγία

Έλληνας έφτιαξε εφαρμογή για να γράφει κάποιος σε tablet με τα μάτια!

​Έλληνας μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν κινητικά προβλήματα να μπορούν να γράψουν σε tablet ή σε κινητό, χρησιμοποιώντας μόνο τα μάτια τους, χάρη στην εφαρμογή «Eye Type» που έφτιαξε!

Ο λόγος για τον Βαγγέλη Σκόδρα, υποψήφιο διδάκτορα του Εργαστηρίου Ενσύρματης Επικοινωνίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών. δεςδςεδςεδ.jpg
«Το Eye Type, επιτρέπει την εισαγωγή κειμένου σε μία κινητή συσκευή χρησιμοποιώντας μόνο τις κινήσεις των ματιών. Δηλαδή βρίσκει τις θέσεις των ματιών και τις αντιστοιχίζει στις συντεταγμένες της οθόνης» αναφέρει ο ίδιος στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου.

vfdvfdv.jpg
«Η ανάγκη για να φτιάξουμε κάτι τέτοιο προέρχεται από το ότι κάποια άτομα που έχουν διάφορες παθήσεις όπως τετραπληγία, δεν έχουν κάποιον άλλον τρόπο να επικοινωνήσουν, εκτός από τα μάτια τους. Με την εφαρμο��ή αυτή τους δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τους γύρω τους και να συντάξουν κείμενο» προσθέτει στη συνέχεια.

Οι διεθνείς διακρίσεις για τον Ευάγγελο Σκόδρα ήρθαν από το IEEE (Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών) και την EESTEC (Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών) για τους διαγωνισμούς του 2015.

- Computer Society Award (IEEE Mobile Application Development Contest 2015)
- Most Innovative App prize (EESTEC International Android Competition 2015)

Τα στοιχεία από τον διαγωνισμό της EESTEC δείχνουν ότι η ερευνητική εφαρμογή «Eye Type» απέσπασε το Βραβείο Καινοτομίας ανάμεσα σε 51 άλλες εφαρμογές Android που υποβλήθηκαν από 717 ερευνητές από 54 χώρες του κόσμου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top