ΑΥΤΟΣ είναι ο αστυνομικός, στον οποίο επιτέθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Τον λένε Βασίλη Ρόκκο

ΑΥΤΟΣ είναι ο αστυνομι��ός, στον οποίο επιτέθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στον Βασίλη Ρόκκο επιτέθηκε φραστικά χθες η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έσπευσε καταπάνω του για να ζητήσει πιεστικά εξηγήσεις για την ανακοπή της πορείας!

Ο επί εννέα χρόνια αστυνομικός διευθυντής του τμήματος της Ομόνοιας, ο οποίος συνέβαλε στις προσπάθειες για να ανοίξει η Ομόνοια και πάλι για το ευρύ κοινό, έχει αντιμετωπίσει περισσότερες από 600 πορείες, θεωρείται μετριοπαθής και άνθρωπος με κοινή λογική.

Μάλιστα αυτό που σχολιάστηκε έντονα χθες ήταν η ηρεμία του και οι χαμηλοί τόνοι που κράτησαν!

Ο αστυνομικός απορημένος και σαστισμένος από την αντίδραση της, την ρώτησε «να περάσουν; να περάσει η πορεία;»

«Από ποιον έχετε εντολή; Εγώ έχω δώσει εντολή η Βουλή να είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να διαμαρτυρηθεί και να καταθέσει ψήφισμα. Για ποιο λόγο δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση; Δεν έχετε δικαίωμα να κλείσετε την πρόσβαση στην Βουλή...» του είπε σε έντονο ύφος η κα Κωνσταντοπούλου, με τον αστυνομικό να προσπαθεί απεγνωσμένα να της εξηγήσει ότι αυτές τις εντολές έχει και αυτές εκτελεί.

Σύμφωνα με τον Βήμα FΜ, ο Βασίλης Ρόκκος έχει δύο μεταπτυχιακά και εξελίσσεται σταθερά στην ιεραρχία. Οικογενειάρχης, με μισθό που δεν ξεπερνά τα 1.400 ευρώ καθαρά.

Μετά το περιστατικό η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Τα αστυνομικά μέτρα που ελήφθησαν σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό οι επικεφαλής αξιωματικοί των μέτρων τελούσαν υπό το συντονισμό, τις κατευθύνσεις και τις εντολές του Κέντρου Επιχειρήσεων. Η Ελληνική Αστυνομία, ως θεσμός του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, εγγυάται την ελεύθερη έκφραση των πολιτών και παράλληλα προστατεύει το δικαίωμα της κοινωνίας στη δημόσια τάξη και ασφάλεια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top