Του «έφαγαν» 1,5 εκατομμύριο ευρώ λέγοντάς του πως θα τον κάνουν μεγιστάνα

Απίστευτη περίπτωση απάτης στην Κυπαρισσία

Του «έφαγαν» 1,5 εκατομμύριο ευρώ λέγοντάς του πως θα τον κάνουν μεγιστάνα

​Θύμα απάτης έπεσε ένας ξυλουργός από την Κυπαρισσία ο οποίος όχι μόνο πούλησε τα πάντα αλλά δανείσθηκε κιόλας, γιατί πίστεψε ότι ένας υποτιθέμενος πάμπλουτος ομογενής θα ξεμπλόκαρε 83 εκατομμύρια δολάρια από τράπεζα στο Γιοχάνεσμπουργκ και θα τον έκανε… μεγιστάνα!

Ενάμισι εκατομμύριο ευρώ του «έφαγε» ο απατεώνας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και άλλα θύματά του.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι ένας ηλικιωμένος άντρας που είναι προφυλακισμένος, μία γυναίκα, επί πολλά χρόνια σύντροφος του πρώτου, και ένας δεύτερος άντρας που έχει διατελέσει διευθυντής τροφοδοσίας καυσίμων σε αεροπορική εταιρεία.

Ο ευκολόπιστος ξυλουργός φέρεται να κατέθεσε στο δικαστήριο ότι από τον τρίτο κατηγορούμενο γνώρισε τον ηλικιωμένο και του παρουσίασαν μια επιταγή με 83 εκατομμύρια δολάρια, λέγοντας πως τα χρήματα είναι μπλοκαρισμένα στο Γιοχάνεσμπουργκ. Αρχικά ζήτησαν 10.000 ευρώ, ώστε να πληρώσουν φόρους και τα χρήματα να αποδεσμευτούν.

Ο ηλικιωμένος παρουσιαζόταν ως μεγαλοεπιχειρηματίας με εταιρείες σε Αμερική, Αφρική, Γκάνα, Νιγηρία κ.α. Η «υπόσχεση» ήταν ότι μόλις αποδέσμευε τα χρήματα θα έκανε τεράστιες επενδύσεις στην Ελλάδα.

O ξυλουργός έφτασε στο σημείο να πάρει δάνειο 800.000 ευρώ από τράπεζα ενώ πούλησε κάποια ακίνητα. Τώρα έχει χάσει τα πάντα... και την επιχείρησή του και το σπίτι του και όποια άλλη ακίνητη περιουσία διέθετε.

Συνολικά, είπε ότι επί 6 ολόκληρα χρόνια του έδινε διάφορα ποσά. Συνήθως έπαιρνε χειρόγραφες αποδείξεις για τα λεφτά που έδινε, ενώ ο κατηγορούμενος ηλικιωμένος δε δίστασε να πάνε μαζί σε αστυνομικό τμήμα και να του υπογράψει χαρτί ότι του έχει δώσει 1,5 εκατ. ευρώ.

Την απάτη άρχισε να καταλαβαίνει, όταν η τράπεζα που φαινόταν στην επιταγή κατέθεσε μήνυση ότι είναι πλαστή. Ο ξυλουργός όμως συνέχισε να δίνει λεφτά.

«Είχα καταντήσει σαν “ηρωινομανής”. Νόμιζα ότι θα πάρω τα λεφτά μου πίσω και του έδινα κι άλλα. Με έπεισε ότι θα με κάνει συνέταιρο. Είχα χρεωθεί, αποφάσισα να πουλήσω οικόπεδο με το κτήριό του μέσα και μου λέει μην τα πουλάς, θα σου δώσω τα λεφτά σου και σε 3 μήνες μου τα πήραν όλα», απάντησε ο ξυλουργός στις ερωτήσεις των δικαστών πώς συνέχιζε να του δίνει χρήματα.

Στη συνέχεια είπε ότι κατέθετε τα χρήματα σε λογαριασμούς και των τριών κατηγορουμένων, αλλά και σε άλλα ονόματα άγνωστα σε αυτόν.

Όλα, κατέθεσε στη συνέχεια, αποδείχθηκαν ψεύτικα και το 2008 κατέθεσε μήνυση, αλλά συνέχισε… να του δίνει χρήματα έως το 2012.

Η δίκη διεκόπη για να συνεχισθεί στις 3 Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top