Έχασε τη μάχη για τη ζωή ένας εκ των 6 τραυματιών από την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Υπέκυψε στα τραύματα του μετά από 10 μέρες

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ένας εκ των 6 τραυματιών από την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

​Δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή και υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, ένας εκ των έξι τραυματιών από την πυρκαγιά στα διυλιστήρια του Ασπροπύργου, η οποία σημειώθηκε στις 8 Μαΐου.

Ο εργαζόμενος των ΕΛΠΕ Μπάμπης Δευτεραίος είναι ο άτυχος άνδρας που απεβίωσε, ενώ νοσηλευόταν επί περίπου 10 μέρες στη ΜΕΘ με σοβαρότατα εγκαύματα. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ατύχημα έγινε λόγω ανάφλεξης που σημειώθηκε στη διάρκεια εργασιών συντήρησης από ελληνική εργολαβική εταιρεία.

Τα συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια του εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γενικός Γραμματέας Ορυκτών Πρώτων Υλών, Απόστολος Αλεξόπουλος.

Οι ίδιοι επεσήμαναν στην ανακοίνωσή τους «την αποφασιστική βούληση του υπουργείου και της κυβέρνησης να στηρίξουν με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτουν την οικογένεια του Μπάμπη Δευτεραίου, πράγμα που θα κ��νει, κατά δήλωσή της, και η νέα Διοίκηση των ΕΛΠΕ».

Ακόμη, υπογραμμίζεται η « κατεπείγουσα ανάγκη να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια της πρόσφατης τραγωδίας στα ΕΛΠΕ και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των όποιων υπευθύνων, αναμένοντας γρήγορα σε αυτήν την κατεύθυνση το πόρισμα της σχετικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση». Τέλος, τόνισαν την ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στα ΕΛΠΕ και εάν κριθεί αναγκαίο τον επανασχεδιασμό τους, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο παρόμοιου τραγικού ατυχήματος στο μέλλον.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top