Πρεμιέρα Πανελλαδικών με Νεοελληνική Γλώσσα- Δείτε το θέμα που έπεσε

Το υπουργείο Παιδείας ευχήθηκε «καλή επιτυχία»

Πρεμιέρα Πανελλαδικών με Νεοελληνική Γλώσσα- Δείτε το θέμα που έπεσε

​Σήμερα ξεκίνησαν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές της Γ' Λυκείου σε όλη τη χώρα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα που έπεσε στην Έκθεση, στην οποία εξετάστηκαν οι μαθητές, αφορά την πολιτιστική κληρονομιά και τα μνημεία.

thema1.jpg

thema-2.jpg


the3ma3.jpg

the3ma4.jpg

Συγκεκριμένα, το κείμενο- θέμα ήταν του Βασίλη Λαμπρινιδάκη (ομότιμου καθηγητή Αρχαιολογίας- το όνομά του έχει συνδεθεί με τις ανασκαφές στη Νάξο) και αφορούσε τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης. Από τους μαθητές ζητήθηκε να γράψουν μια ομιλία για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. (Δείτε εδώ αναλυτικά το θέμα)

2296292.jpg

Συνολικά 105 χιλιάδες υποψηφίοι διεκδικούν μία από τις 68.345 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) καθώς και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β') θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

2296294.jpg
Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

2296295.jpg
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, εύχεται στους υποψηφίους «καλή επιτυχία και επίτευξη των στόχων τους». Παράλληλα, τους υπενθυμίζει ότι οι εξετάσεις «είναι ένας ειρηνικός αγώνας και όχι μία μάχη, όπως λανθασμένα λέγεται» και ότι «προσφέρουν στους υποψηφίους την ευκαιρία να κατοχυρώσουν το αποτέλεσμα της μακρόχρονης και επίπονης προσπάθειας τους».

2296297.jpg
Οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουνίου και τα μηχανογραφικά των υποψηφίων θα κατατεθούν μέσα Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους.

2296302.jpg
Υπενθυμίζεται ότι από τις 15 Ιουνίου οι μαθητές θα μπορούν να πάρουν τον ειδικό κωδικό τους, ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top