Υπουργείο Προστασίας του… Επώνυμου: 1 στους 5 αστυνομικούς στη φύλαξη προσώπων!

Ξεχειλίζει από αστυνομικούς το Τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας για τη φύλαξη των VIP

Σε υπουργείο Προστασίας του… Επώνυμου θα μεταβληθεί στο τέλος το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αφού 1 στους 5 αστυνομικούς απασχολείται σε φυλάξεις προσώπων!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτει ο Τύπος της Κυριακής, το Τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας, που είναι επιφορτισμένο με τη φύλαξη των VIPs, ξεχειλίζει από αστυνομικούς.

Παρά τις εξαγγελίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, για εξοικονόμηση ανδρών από τις συνοδείες επωνύμων, το 4ο Τμήμα Προστασίας Προσώπων Ειδικών Κατηγοριών έχει αυξήσει τη δύναμη του τους τελευταίους τέσσερις μήνες κατά 300 άτομα!

Συγκεκριμένα, από 860 οι αστυνομικοί έγιναν 1.160, νούμερο που θεωρείται ρεκόρ! Και αυτό γιατί οι ένοπλοι που βρίσκονταν στη φύλαξη VIPs και επί Πανούση τους ήρθε μετάθεση για μάχιμη υπηρεσία , χρησιμοποιούν συγκεκριμένο… κόλπο για να επιστρέψουν στην προνομιακή για εκείνους θέση.

Πρόκειται για ένστολους που είχαν την οργανική τους θέση στη Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων, πήραν μετάθεση σε μάχιμη υπηρεσία, στην οποία όμως δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους γιατί ως δια μαγείας πήραν αμέσως απόσπαση στο 4οΤμήμα της Κρατικής Ασφάλειας!

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους:

- 300 αστυνομικούς παραπάνω διαθέτει πλέον το 4ο τμήμα προστασίας προσώπων ειδικών κατηγοριών.

- 25 αξιωματικούς χωρίς συγκεκριμένες αρμοδιότητες έχει το VIP Τμήμα, την ώρα που το νευραλγικό 2ο Τμήμα της υποδιεύθυνσης Δίωξης κατά ζωής, έχει μόλις 23

- 2.339 στόχους φυλάει συνολικά η αστυνομία, αριθμός τεράστιος για τα δεδομένα της χώρας μας

- 1 στους 5 αστυνομικούς δηλαδή, 10.000 από τους συνολικά 50.000 που έχει η ΕΛ. ΑΣ, απασχολείται σε φυλάξεις επωνύμων
​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top