ΠΡΟΣΟΧΗ: λογισμικό κλέβει χρήματα μέσω του e-mail σας!

Τι αναφέρει ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

ΠΡΟΣΟΧΗ: λογισμικό κλέβει χρήματα μέσω του e-mail σας!

​Την προσοχή των πολιτών για ένα νέο κακόβουλο λογισμικό εφιστά με ανακοίνωσή της η Αστυνομία: η απάτη στήνεται μέσω e-mail, τα οποία υποτίθεται ότι διεκπαιρεώνουν μεταφορά χρημάτων, ωστόσο, «τραβάνε» ποσά από λογαριασμούς!

Τα μηνύματα αυτά χρησιμοποιούν λογότυπα και στοιχεία των online υπηρεσιών μέσω των οποίων διεκπεραιώνονται μεταφορές χρημάτων μέσω Διαδικτύου και παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στους ανυποψίαστους χρήστες του Διαδικτύου προσφέρεται εργασία ως υπάλληλοι εισπρακτικών εταιριών. Σύμφωνα με τους όρους εργασίας, οι υπάλληλοι λαμβάνουν στους προσωπικούς τους τραπεζικούς λογαριασμ��ύς χρηματικά ποσά, τα οποία στη συνέχεια καταβάλλουν στους υποτιθέμενους εργοδότες τους, παρακρατώντας τη συμφωνηθείσα αμοιβή.

Ταυτόχρονα, αποστέλλονται απατηλά e-mails τα οποία προτρέπουν έτερους χρήστες του Ίντερνετ να «κατεβάσουν» λογισμικό, που τους επιτρέπει να πραγματοποιούν διαδικτυακές συναλλαγές με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Όταν, όμως, εγκατασταθεί το εν λόγω λογισμικό, υποκλέπτονται οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στους τραπεζικούς του λογαριασμούς και πραγματοποιούνται αποστολές εμβασμάτων στους προαναφερόμενους «υπαλλήλους» των εισπρακτικών εταιριών, οι οποίοι, επίσης χωρίς να γνωρίζουν την προέλευση των ποσών, αποστέλλουν τα χρηματικά ποσά στους υποτιθέμενους εργοδότες τους.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συστήνει στους χρήστες του Διαδικτύου να μην ανταποκρίνονται και να μην απαντούν στα εν λόγω e-mails και να μην εγκαθιστούν λογισμικό που λαμβάνουν μέσω των μηνυμάτων αυτών!

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88, με e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr, μέσω του application CYBERKID και μέσω Twitter στο @cyberalertGR.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top