Λαοθάλασσα έξω από τον Ιερό Ναό της Αγ. Βαρβάρας:Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πήγε να προσκυνήσει

ΔΕΙΤΕ βίντεο

​Ατελείωτη ουρά έχει σχηματίσει από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου έξω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας προκειμένου να προσκυνήσει το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας.

Στον Ιερό Ναό έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.


Τον κ. Ιερώνυμο συνοδεύουν τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου προκειμένου και αυτοί να προσκυνήσουν τα λείψανα που έφθασαν από τη Βενετία στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή.

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν θέλησε να σχολιάσει όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες μέρες από στελέχη της κυβέρνησης και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Νίκο Φίλη, ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν χρειάζονται λόγια.

«Για αυτά θα μιλήσει η Ιστορία. Αυτοί οι άνθρωποι είναι άνθρωποι των λόγων και τα λόγια μας έχουν κουράσει, και τα λόγια έφεραν αυτόν τον τόπο εδώ που είναι, χρειαζόμαστε λόγο αυτή την περίοδο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η παρουσία των λειψάνων είναι μια ανακεφαλαίωση της πίστεως μας ότι τα ιερά λείψανα των αγίων είναι αυτά που δυναμώνουν και κάνουν τους αγίους τα πρότυπα που λείπουν», σημείωσε.

Μάλιστα σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, στις τρεις ημέρες που τα λείψανα βρίσκονται στην Αθήνα έχουν προσέλθει για να προσκυνήσουν πάνω από 200.000 πιστοί.

Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στον ναό της Αγίας Βαρβάρας έως τις 24 Μαΐου και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του θα τελούνται πρωινές και απογευματινές ακολουθίες. Το προσκύνημα ξεκινάει κάθε πρωί στις 6.30 και ολοκληρώνεται στις 9.30 το βράδυ, ενώ έχουν προγραμματιστεί και αγρυπνίες.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας θα μεταφερθεί στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Υπενθυμίζεται ότι το ιερό λείψανο ήρθε στην Ελλάδα στο πλαίσιο των εορτασμών των 80 χρόνων από την ίδρυση της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (2016). Τα οστά της Αγίας φυλάσσονται στο νησί Μπουράνο της Ιταλίας.