Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εκπέμπει SOS- «To αεροδρόμιο της Σαντορίνης πάει για κλείσιμο»

Πρώτη ανάρτηση 09:52

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εκπέμπει SOS- «To αεροδρόμιο της Σαντορίνης πάει για κλείσιμο»

​H υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας εκπέμπει SOS, ενώ νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη, κλείνοντας την είσοδο στα κεντρικά γραφεία, διαμαρτυρόμενοι για τα λειτουργικά προβλήματα που υπάρχουν στα αεροδρόμια.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσιών Πολ. Αεροπορίας, κ. Βασίλης Αλεβιζόπουλος είπε στην εκπομπή LIVE U ότι παρά το γεγονός ότι η υπηρεσία είναι κερδοφόρα, «εισπράττουμε 1,5 έως 2 εκατομμύρια ρευστό χρήμα ημερησίως από όλα τα αεροδρόμια της χώρας και την εναέρια κυκλοφορία», υπάρχει στάση πληρωμών και διευκρίνισε:

«Η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε περίπου 35 εκατ. χρέος στην αγορά, με αποτέλεσμα οι προμηθευτές να μην μας δίνουν ανταλλακτικά για να κάνουμε συντήρηση σε πυροσβεστικά, ραντάρ, ραδιοβοηθήματα, φωτοσημάνσεις».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ούτε χαρτί τουαλέτας στα περιφερειακά αεροδρόμια». Ο πρόεδρος των εργαζομένων εξήγησε πως «όταν δεν υπάρχουν καύσιμα για τα πυροσβεστικά, τα αεροδρόμια είναι υποχρεωμένα να κλείσουν» και αποκάλυψε πως «το αεροδρόμιο της Σαντορίνης ετοιμάζεται για κλείσιμο γιατί δεν έχο��ν καύσιμα τα πυροσβεστικά».

Νωρίτερα , o κ. Αλεβιζόπουλος δήλωσε στην εκπομπή "Κοινωνία ώρα Mega": «Αυτά δεν έχουν σχέση με τα αεροσκάφη, αλλά έχουν σχέση με την ασφάλεια των πτήσεων».

Ο ίδιος τόνισε: «Κυριολεκτώ. Μιλάμε για ασφάλεια πτήσεων. Εδώ και οκτώ μήνες έχουμε να κάνουμε συντήρηση σε όλα τα συστήματα που αφορούν σε αεροδρόμια, φωτοσημάνσεις, ραδιοβοηθήματα. Θεωρούμε κι έχουμε ζητήσει, να θέσουν την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Ο κ. Αλεβιζόπουλος ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν ελλείψεις στο προσωπικό, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς πλησιάζει η θερινή περίοδος και αρκετές θέσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια παραμένουν κενές.

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top