Βίντεο: Δυο Ελληνίδες διεκδικούν την πρώτη θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό

Σχετικά με το πως θα μπορούσαν να φέρουν θετική αλλαγή στην τοπική κοινωνία αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα

 Βίντεο: Δυο Ελληνίδες διεκδικούν την πρώτη θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό

Δυο Ελληνίδες κατάφεραν να διακριθούν σε παγκόσμιο διαγωνισμό ανάμεσα σε 30 φιναλίστ ενώ διεκδικούν και την πρώτη θέση. Χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και απόφοιτοι από όλο τον κόσμο κλήθηκαν να καταθέσουν τις ιδέες τους σχετικά με το πως θα μπορούσαν να φέρουν θετική αλλαγή στην τοπική κοινωνία αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα.

Πρόκειται για την Νεφέλη Στεφοπούλου και την Αναστασία Σιαπκά, οι οποίες διεκδικούν την πρώτη θέση στο παγκόσμιο διαγωνισμό που έχει τον τίτλο «youth spark challenge for change»...

Η Νεφέλη κατάφερε να συμβάλλει στη δωρεά εφτά φίλτρων νερού, τα οποία εγκαταστάθηκαν σε δυο σχολεία, παρέχοντας πόσιμο νερό σε περισσότερα από 500 παιδιά.

Η Αναστασία από την άλλη διοργανώνει εργαστήρια που εξοικειώνουν τις γυναίκες με προγραμματισμό για να αποκτήσουν πολύτιμες τεχνολογικές δεξιότητες και να γεφυρώσουν το χάσμα εκπροσώπησης τους στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

Βρίσκονται πολύ κοντά στο όνειρο της πρωτιάς και διεκδικούν τη ψήφο για να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα... Τα χρήματα από τον διαγωνισμό όπως μας αποκάλυψαν θα τα δώσουν στους ανθρώπους και σε οργανισμούς σε όλο τον κόσμο που τα έχουν ανάγκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top