ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ τη δικαίωσή τους οι καθαρίστριες έξω από το ΥΠΟΙΚ

Παρόντες η αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ Ν.Βαλαβάνη και ο αναπληρωτής ΥΠΕΣ Γ.Κατρούγκαλος

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ τη δικαίωσή τους οι καθαρίστριες έξω από το ΥΠΟΙΚ

​Την επαναπρόσληψή τους γιορτάζουν οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ και από νωρίς το πρωί έχει στηθεί μια μικρή φιέστα στην Καραγεώργη Σερβίας. Σε πανηγυρικό κλίμα οι καθαρίστριες γιορτάζουν τη δικαίωσή τους, στο χώρο που είχαν κατασκηνώσει για παραπάνω από 365 μέρες. Χοροί, φαγητά από το σπίτι και πλατιά χαμόγελα είναι τα βασικά "συστατικά" αυτής της γιορτής έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Χαρακτηριστική είναι η αφίσα τους με το κόκκινο γάντι και το καθαριστικό στο χέρι, με τη λεζάντα: «Οι 595 καθαρίστριες νίκησαν και συνιστούν 595 Super Active κατά των λεκέδων της υποκρισίας».

Ο διευθυντής του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» Κώστας Αρβανίτης μεταδίδει ζωντανά, ενώ το "παρών" δίνουν και δυο υπουργοί της κυβέρνησης, η αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ Νάντια Βαλαβάνη και ο αναπληρωτής ΥΠΕΣ Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μάλιστα, η αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ αγκάλιασε και φίλησε τις καθαρίστριες και τις συνεχάρη για τον αγώνα τους.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δεν δύναμαι να βρίσκομαι έξω από το υπουργείο για να τιμήσω τις καθαρίστριες του Υπουργείου που, μέσα από τον αγώνα τους, αναδείχθηκαν σε σύμβολα της αντίστασης κατά των Μνημονίων και οι οποίες σήμερα επιστρέφουν στην δουλειά τους. Η σκέψη μου θα είναι μαζί τους. Όπως όμως θα είναι και στις συναδέλφους τους, τις συμβασιούχους καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που δεν έχουν βρει ακόμα τη δικαίωσή τους και για αυτό συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους δίπλα στην είσοδο του υπουργείου».

Ακόμη, ο ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι οι απολυμένες καθαρίστριες, θα επιστρέψουν στο Δημόσιο με το ίδιο καθεστώς με το οποίο εργάζονταν πριν την απόλυσή τους, ωστόσο, θα προσπαθήσει και οι 595 γυναίκες να επιστρέψουν με 8ωρη σύμβαση αορίστου χρόνου και όχι με 4ωρη, όπως δούλευαν πριν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top