Λίστα Λαγκάρντ:''Πληρώνεις ή πας'' στο αυτόφωρο είναι το δίλλημα για γνωστούς επιχειρηματίες!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Λίστα Λαγκάρντ:

​Νέα βαριά ονόματα της επιχειρηματικής ζωής της χώρας τα οποία αναφέρονταν στη Λίστα Λαγκάρντ καλούνται εντός των ημερών είτε να καταβάλλουν πρόστιμα για φοροδιαφυγή είτε να συλληφθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ήδη από 4 περιπτώσεις σε 10 ημέρες η εισαγγελία Πρωτοδικών έχει συγκεντρώσει πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ.

Πληρώνεις ή πάς στο Αυτόφωρο. Αυτό είναι το δίλλημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν τουλάχιστον 6 γνωστά ονόματα της επιχειρηματικής σκηνής της χώρας τα οποία αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ και για τα οποία ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των αρχών και διαπιστώθηκε απόκλιση στα δηλωθέντα και τα υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον έξι δικογραφίες με πρόσωπα που φιγουράρουν στη λίστα Λαγκάρντ αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να φτάσουν στα γραφεία της Οικονομικής Αστυνομίας, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης.

Τις μηνυτήριες αναφορές διαβιβάζουν οι οικονομικοί εισαγγελείς Αθανασίου, Δραγάτσης και Μπρής που εποπτεύουν των ερευνών και με αφετηρία τη λίστα Λαγκάρντ έλεγξαν όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς των προσώπων αυτών από το 2000-2013.

Οι εγκαλούμενοι για φοροδιαφυγή αναμένεται να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους οφειλές, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Βαλαβάνη με τις 100 δόσεις και να γλιτώσουν τις προσαυξήσεις

Από τις 22 Απριλίου που κινήθηκε η διαδικασία ήδη το προανακριτικό τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχει συγκεντρώσει πάνω από 3 εκατομμύρια σε 10 μέρες για 4 περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Πριν από μία εβδομάδα 60χρονη, γνωστή επιχειρηματίας της Κηφισιάς στο χώρο της ζαχαροπλαστικής, κατέβαλλε 340.000 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερη ενώ γνωστός επιχειρηματίας οινοπνευματωδών ποτών 500.000 ευρώ. Και ο κατάλογος όπως εκτιμάται θα αυξηθεί σύντομα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top