Με τιμές αρχηγού κράτους το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας στην Αθήνα

Θα παραμείνει για 15 ημέρες

Με τιμές αρχηγού κράτους το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας στην Αθήνα

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε το απόγευμα της Κυριακής η υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας από τη Βενετία στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος ήταν ο πρώτος που υποδέχθηκε την Αγία στο ελληνικό έδαφος.

Χιλιάδες πιστοί απ’ ολόκληρο το Λεκανοπέδιο της Αττικής υποδέχθηκαν το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας που για πρώτη φορά εδώ και χίλια χρόνια μεταφέρθηκε σε ορθόδοξη χώρα.

Λίγο μετά τις 18:00, αυτοκινητοπομπή που το μετέφερε από το αεροδρόμιο έφθασε στα όρια του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, όπου ο μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος υποδέχθηκε το ιερό σκήνωμα. Αξιωματικοί του Πυροβολικού παρέλαβαν το ιερό σκήνωμα από τα χέρια των κληρικών και το τοποθέτησαν σε επιτάφιο ο οποίος βρισκόταν πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου.

Κατά τη διάρκεια της λιτανευτικής πομπής, οι πιστοί έραιναν το ιερό λείψανο με λουλούδια ενώ ένοπλα τιμητικά αγήματα του Στρατού απέδιδαν τιμές στην προστάτιδα του Πυροβολικού.

Τέσσερις επίσκοποι, οι Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Σαλώνων κ. Αντώνιος, Μεθώνης κ. Κλήμης και Χριστουπόλεως κ. Προκόπιος, συνόδευαν το ιερό λείψανο περιμετρικά του κιλλίβαντα κρατώντας στα χέρια τους κόκκινες συμβολικές κορδέλες. Στην πρώτη ήταν χαραγμένα τα σύμβολα του μαρτυρίου της Αγίας Βαρβάρας, στην δεύτερη τα σύμβολα της Αποστολικής Διακονίας, στην Τρίτη ο δικέφαλος αετός της Βασιλεύουσας απ’ όπου έφυγε πριν από 1000 χρόνια το ιερό σκήνωμα και στην τέταρτη ο λέων της Βενετίας όπου φυλάσσεται.

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που πραγματοποιείται τέτοιας έκτασης υποδοχή ιερού λειψάνου στην Αθήνα.

Στην είσοδο των εγκαταστάσεων του ιερού προσκυνήματος της Αγίας Βαρβάρας, της Αποστολικής Διακονίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος υποδέχθηκε το ιερό λείψανο το οποίο μεταφέρθηκε εντός του ναού -και θα παραμείνει για 15 ημέρες- από οκτώ αξιωματικούς του Πυροβολικού παρουσία του εκπροσώπου του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, υπουργού Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού κ. Μιχάλη Κωσταράκου, ξένων Διπλωματών από Ορθόδοξες χώρες και άλλων επισήμων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top