Συνήγοροι πολιτικής αγωγής ΖΗΤΟΥΝ: την μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο

ΔΕΙΤΕ τι επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους

Αποκλειστική ευθύνη του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου είναι η απόφαση για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής σε κατάλληλο χώρο του Εφετείου Αθηνών, επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της υπόθεσης.

Αυτό φέρεται να προκύπτει από τη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του Εφετείου, Δη. Μόκκα αλλά και τη δήλωση της προεδρεύουσας της διαδικασίας, Μαρίας Λεπενιώτη, πώς να βρεθεί από την πολιτεία ο χώρος θα διατάξει άμεσα τη μεταφορά της. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Αντιπρο��ωπεία των συνηγόρων πολιτικής αγωγής όλων των συνεκδικαζόμενων υποθέσεων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.Σ.Υ.) κ.Γεώργιο Σαββίδη, επισκέφτηκε την Παρασκευή 8/5/2015 τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών κ. Δημήτριο Μόκκα και του έθεσε το αίτημα άμεσης μεταφοράς της δίκης από τον Κορυδαλλό στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.
Ο κ. Μόκκας, με σωρεία αβάσιμων και προσχηματικών δικαιολογιών υπεραμύνθηκε μεν της εμμονής του στην άρνηση ικανοποίησης του αιτήματος, όμως δήλωσε ότι αρμόδιοι για τη λήψη της σχετικής απόφασης είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και η πρόεδρος του δικαστηρίου της δίκης.
Ύστερα και από αυτό, σε συνδυασμό με την δήλωση της προέδρου της δίκης ότι εάν η πολιτεία της υποδείξει κατάλληλη αίθουσα δεν έχει αντίρρηση για τη μεταφορά, η ευθύνη της τελικής επιλογής ανήκει αποκλειστικά στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, με τον οποίο θα συναντηθούμε τη Δευτέρα 11/5/2015, τον οποίο και καλούμε να την αναλάβει. Να ανταποκριθεί επιτέλους στα αιτήματα των συνηγόρων, του αντιφασιστικού κινήματος, των δημοσιογράφων και όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας που ζητούν την διεξαγωγή της δίκης με όρους ασφάλειας και δημοσιότητας και να εκδώσει άμεσα Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με το άρθρο 18 ν. 1756/1988 με την οποία να μεταφερθεί, χωρίς καμία αναβολή ή διακοπή, η δίκη στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.
Αθήνα, 8/5/2015,
Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής,
Δημήτρης Ζώτος, Κώστας Παπαδάκης,
Θανάσης Καμπαγιάννης, Κωνσταντίνος Σκαρμέας»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top