ΜΟΝΟ στο STAR: Τι λέει ο δικηγόρος του 27χρονου κατηγορούμενου πατέρα της Άννυ

«Είναι στεναχωρημένος, φοβισμένος και καταβεβλημένος...έχει γίνει στόχος και των πολιτών και των κρατουμένων»

​Ο δικηγόρος του 27χρονου Βούλγαρου «Σάββα», ο οποίος κατηγορείται για το φρικτό θάνατο της 4χρονης κόρης του, Άννι, μιλά στην εκπομπή «Μία» για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο αλλά και για τον εντολέα του.

Όπως παραδέχεται ο κ.Παναγιώτης Χρυσικάκης, δεν διορίστηκε από το κράτος, αλλά από τον ίδιο τον κατηγορούμενο, ο οποίος αρχικά απολογήθηκε χωρίς δικηγόρο.

«Συναντήθηκα με τον κατηγορούμενο το βράδυ μετά την απολογία του, στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών. Είχαμε μια ολιγόλεπτη επικοινωνία» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σε ερώτηση της Τατιάνας Στεφανίδου, για το πώς και δέχτηκε να τον υπερασπιστεί, μιας που σε τέτοια εγκλήματα οι περισσότεροι συνάδελφοι του, δεν δέχονται να αναλάβουν την υπόθεση και διορίζονται δικηγόροι από το κράτος, ο κ.Χρυσικάκης απάντησε: «Αν ήθελε να του διορίσει το κράτος δικηγόρο, θα μπορούσε να το έχει κάνει την ώρα της ανάκρισης. Όπως γνωρίζετε η απολογία το�� έγινε χωρίς την παρουσία δικηγόρου και με την κατ’ επανάληψη άρνηση του να του διοριστεί δικηγόρος. Μου ανετέθη από κάποιους γνωστούς του κατηγορούμενου να του μιλήσω και αυτό ακριβώς έγινε. Γι’ αυτό το λόγο, από την πρώτη κιόλας ολιγόλεπτη συνάντηση που έγινε, μου ανέθεσε την εκπροσώπησή του» και πρόσθεσε:

«Από κει και πέρα το τι αποφάσεις παίρνει ο κάθε δικηγόρος στην επαγγελματική του πορεία είναι θέμα δικό του και θέμα της συνείδησής του. Αυτό μου ζητήθηκε, αυτό έκανα, δεν είχα κανένα πρόβλημα να αναλάβω από τη στιγμή που ειδεχθές ή μη, πρόκειται για ένα κατηγορούμενο. Η ανθρωποκτονία είναι από μόνη της ένα ειδεχθές έγκλημα. Ανθρωποκτονίες είναι υποθέσεις τις οποίες έχω αναλάβει κατ’ επανάληψη. Τώρα σε σχέση με το ότι εμπλέκεται ένα μικρό παιδί, σίγουρα αυτό προσδίδει μια δραματικότητα στην υπόθεση, αυτό όμως δεν μπορεί να οδηγήσει στην απομόνωση ενός ανθρώπου από τα υπερασπιστικά του δικαιώματα. Εγώ αυτή τη στιγμή έχω βρεθεί σε μία δύσκολη στιγμή, γιατί ανέλαβα την υπόθεση μετά την απολογία του. Η απολογία είναι ο επίλογος μιας διαδικασίας, γιατί έχει λάβει ο κατηγορούμενος γνώση όλων των αποδεικτικών υλικών και επί τη βάση αυτών απολογείται. Εγώ ξεκινάω αντίστροφα αυτή τη στιγμή (…)»

Σχετικά με το τι ισχυρί��τηκε για το έγκλημα του ο 27χρονος παιδοκτόνος, ο δικηγόρος του αρνήθηκε να πει, λέγοντας ότι «αυτό αφορά την επικοινωνία συνηγόρου υπεράσπισης με εντολέα» και πρόσθεσε μόνο ότι «η ψυχολογική του κατάσταση είν��ι άκρως επιβαρυμένη. Είναι στεναχωρημένος, φοβισμένος και καταβεβλημένος, κι αυτό είναι φυσικό για έναν άνθρωπο ο οποίος έχει γίνει στόχος και των πολιτών και των κρατουμένων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Bίντεο ντοκουμέντο: Τι έκανε ο πατέρας της Άννυ το πρωί μετά το φρικτό τέλος της

Στενός φίλος του πατέρα της Άννυ: «Είχαμε σχέση και μέναμε μαζί. Ήταν βίαιος και μαζί μου»

Τα αλλάζει τώρα ο πατέρας της Άννυ: «Δεν το έκανα εγώ, αλλά ένας φίλος μου»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top