Μεγάλη πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπρόπυργου: Έξι τραυματίες (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Πρώτη ανάρτηση: 08/05/2015 09:49

Μεγάλη πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπρόπυργου: Έξι τραυματίες (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

​Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής στα διυλιστήρια Ασπρόπυργου, ενώ μέσα εργάζονταν άνθρωποι.

Ο τραγικός απολογισμός της φωτιάς, η οποία έχει τεθεί υπό έλεγχο, είναι έξι τραυματίες. Οι τρεις από αυτούς, μάλιστα, έχουν μεταφερθεί στο «Θριάσιο» και οι δύο είναι νοσηλεύονται διασωληνώμενοι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι υπόλοιποι τρεις νοσηλεύονται στο «Αττικό», επίσης διασωληνώμενοι, με τον έναν να φέρει εγκαύματα το 70% του σώματός του ενώ παρουσιάζει αναπνευστική ανεπάρκεια.

untitled.jpg
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε στις 08:20 κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης. Εικάζεται ότι κάποιος σπινθήρας προκάλεσε φλόγες σε μια δεξαμενή και τότε επικράτησε ο πανικός. Μέσα σε λίγη ώρα, πυκνός μαύρος καπνός κάλυψε τον ουρανό ενώ η φωτιά πήρε έκταση.

Πάντως, η πυροσβεστική επενέβη μόνο μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς από την πυρασφάλεια των εγκαταστάσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις υψηλές θερμοκρασίες στο χώρο. Αυτή την στιγμή φαίνεται πως καμία μονάδα των διυλιστηρίων δεν λειτουργεί λόγω "shut down".

S.jpg
Λόγω του περιστατικού και της μεγάλης κινητοποιήσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου στο ύψος των διυλιστηρίων. Να σημειωθεί ότι οι Αρχές κάνουν έρευνες για τα αίτια της φωτιάς.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Σήμερα, ώρα 08:20 υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπρόπυργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνικ΄γ εργολαβική εταιρεία.

Διεκομίσθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top