Μύκονος:Δεν θα επιτρέπεται η λειτουργία θαλάσσιων σπορ στην παραλία που σκοτώθηκε ο 10χρονος!

Μετά από αίτημα των γονιών

Μύκονος:Δεν θα επιτρέπεται η λειτουργία θαλάσσιων σπορ στην παραλία που σκοτώθηκε ο 10χρονος!

Το περασμένο καλοκαίρι το πανελλήνιο είχε συγκλονιστεί με τον θάνατο ενός δεκάχρονου αγοριού στη Μύκονο που έχασε την ζωή του κάνοντας θαλάσσια σπορ.

Φέτος ο δήμος αποφάσισε να μην επιτρέψει την λειτουργία στην συγκεκριμένη παραλία κατόπιν αίτησης της οικογένειας του παιδιού.

11 Αυγούστου 2014, παραλία καλό Λιβάδι Μυκόνου: Χιλιάδες λουόμενοι παγώνουν όταν ένα παιδί δέκα ετών διαμελίζεται από την προπέλα σκάφους. Το δεκάχρονο αγόρι κατά την διάρκεια του θαλάσσιου σπορ έπεσε από την μπανάνα που έσερνε το ταχύπλοο.

Ο χειριστής στην προσπάθεια αναζήτησης του νεαρού προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ένα χρόνο μετά δεν θα υπάρχουν θαλάσσια σπορ, μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του νησιού να μην παραχωρήσει την παραλία σε επιχειρηματίες.

«Ο δήμος Μυκόνου για ηθικούς λόγους σεβόμενος και το αίτημα των γονέων αποφάσισε φέτος να μην λειτουργήσουν επιχειρήσεις με θαλάσσια σπορ στην παραλία του Καλού Λιβαδιού που έγινε πέρυσι το τραγικό συμβάν» αναφέρει ο δήμαρχος Μυκόνου.

Με τον τραγικό θάνατο του παιδιού στη Μύκονο ήρθαν στην επιφάνεια οι εγκληματικές ελλείψεις στο χώρο των θαλάσσιων σπορ.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς άδεια, ενώ θα έπρεπε να έχει δυο χειριστές πάνω στο σκάφος και όχι έναν.

Επίσης απαγορεύεται η χρήση των μέσων σε άτομα ηλικίας κάτω των 16 ετών.

Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν μετά το τραγικό συμβάν έδειξαν ότι πολλοί επιχειρηματίες στο βωμό του κέρδους δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα όπως.

Πολλοί χειριστές δεν είχαν πτυχίο γυμναστή με ειδικότητα στο θαλάσσιο σκι ή δεν είχαν επί διετία άδεια χειριστή ταχυπλόου.

Ακόμη όλοι θα έχουμε διαπιστώσει ότι πολλοί επιχειρηματίες τοποθετούν ασφυκτικά κοντά τα θαλάσσια, στο ίδιο μέρος όπου κάνουν μπάνιο οι λουόμενοι, κάτι που επίσης απαγορεύεται.

Οι έλεγχοι του λιμενικού που έχει και την ευθύνη λειτουργίας των θαλασσίων μέσων αναψυχής, θα είναι αυστηρός κατά την διάρκεια της φετινής καλοκαιρινής περιόδου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top