Σκωτσέζικο ντους μας κάνει ο καιρός: Καύσωνας και βροχές την Πέμπτη!

ΔΕΙΤΕ αναλυτικά την πρόγνωση

Σκωτσέζικο ντους μας κάνει ο καιρός: Καύσωνας και βροχές την Πέμπτη!

​Τα μπάνια άρχισαν φέτος νωρίς, αφού ο καιρός θυμίζει καλοκαίρι και ο μίνι καύσωνας που κορυφώνεται αύριο έχει ήδη στείλει τους Αθηναίους στις παραλίες της Αττικής για τις πρώτες τους βουτιές.

Έως και τους 36 βαθμούς αναμένεται να σκαρφαλώσει ο υδράργυρος αύριο Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 ως 10 βαθμούς υψηλότερα από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Από το απόγευμα της Πέμπτης ωστόσο έρχονται βροχές, αρχικά στη Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες θα επεκταθούν σταδιακά μες στο Σαββατοκύριακο σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα, ενώ από την Παρασκευή και μετά υποχωρεί και η ζέστη.

Την Πέμπτη το θερμόμετρο θ' αγγίξει τους 35 βαθμούς στην Κόρινθο, στη Λαμία και στη Χαλκίδα. Στην Αθήνα και στη Λάρισα θα δείξει 33 βαθμούς, ενώ 32 βαθμούς θα έχουν η Σάμος και οι Σέρρες.

Όπως φαίνεται ο φετινός Μάιος σκοπεύει να μας ταράξει στα σκωτσέζικα ντους.

Αναλυτικά η πρόγνωση για την Πέμπτη:

Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο και τη Βόρεια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 14 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 33 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 14 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 17 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο Ιόνιο ασθενείς.

Στην Αττική

Αραιές νεφώσεις και ζέστη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Στην Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top