ΦΩΤΟ και βίντεο: Στον «αέρα» σπίτια σε χωριό κοντά στη Θεσσαλονίκη λόγω κατολίσθησης

Το έδαφος έχει υποχωρήσει μέχρι και 6,5 μέτρα σε ορισμένα σημεία

​Οι κάτοικοι στο χωριό του Κάτω Σχολαρίου, λίγο πιο έξω από τη Θεσσαλονίκη ζουν καθημερινά με τον φόβο μιας νέας κατολίσθησης.

Σε κίνδυνο βρίσκονται δύο σπίτια, δύο βιοτεχνίες και ένα νηπιαγωγείο, καθώς όπως βλέπετε, το έδαφος έχει υποχωρήσει μέχρι και 6,5 μέτρα σε ορισμένα σημεία!

katolisthisis_sxolari_5-5-15_2.jpg
Σε μεγαλύτερο κίνδυνο βρίσκεται ένα συγκεκριμένο σπίτι καθώς, η βεράντα του είναι κυριολεκτικά στον αέρα, ενώ τα θεμέλια φαίνονται καθαρά καθώς το μεγαλύτερο μέρος της αυλής έχει υποχωρήσει.

katolisthisis_sxolari_5-5-15_7.jpg
Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας μαζί με τον δήμαρχο της περιοχής επισκέφτηκαν την πληγείσα περιοχή, ενώ υποσχέθηκαν πως θα κάνουν ότι μπορούν για να κηρυχθεί το Σχολάρι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

katolisthisis_sxolari_5-5-15_3.jpg
Για την ώρα δεν έχουν γίνει έργα αποκατάστασης του σπιτιού, ενώ συνεργείο του δήμου που βρέθηκε στο σημείο μετέφερε τους αγωγούς του νερού πιο πάνω για να μη μείνει ολόκληρο το σπίτι στο ρέμα.

katolisthisis_sxolari_5-5-15_9.jpg
Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού είπε: «Είμαστε πενταμελής οικογένεια και αναγκαστήκαμε να φύγουμε από το σπίτι μας, το οποίο δεν είχε ούτε νερό τις τελευταίες μέρες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top