31 χρόνια χωρίς τον μεγάλο Κρητικό, πολιτικό και ανθρωπιστή Παύλο Ι. Βαρδινογιάννη

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

31 χρόνια χωρίς τον μεγάλο Κρητικό, πολιτικό και ανθρωπιστή Παύλο Ι. Βαρδινογιάννη

​Με αφορμή τη συμπλήρωση 31 χρόνων από τον θάνατο και 90 από τη γέννηση του μεγάλου Κρητικού πολιτικού και ανθρωπιστή Παύλου Ιωάννου Βαρδινογιάννη, ο Όμιλος των Βρακοφόρων της Κρήτης διοργάνωσε αρχιερατικό τρισάγιο και πολιτικό μνημόσυνο για να τιμήσει τη μνήμη του.

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκινησιακής φόρτισης, ο όμιλος των βρακοφόρων της Κρήτης τίμησε και φέτος τη μνήμη του άνθρωπου που συνέλαβε και χρηματοδότησε τη δημιουργία του, του σπουδαίου Ρεθυμνιώτη πολιτικού, ανθρωπιστή και επιχειρηματία Παύλου Ιωάννου Βαρδινογιάννη.

«Ο όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης αισθάνεται την υποχρέωση και κάθε χρόνο θέλει να υπενθυμίζει στους παλιούς και να γνωρίζει στους νεώτερους τι ήταν ο Παύλος Βαρδινογιάννης για το Ρέθυμνο, για την Κρήτη, για την Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, Στέλιος Κιαγιαδάκης.

Η εκδήλωση, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος περιλάμβανε επίσης προβολή φωτογραφικού υλικού και βίντεο από τη ζωή και το έργο του αξέχαστου Κρητικού.

«Ως επίσκοπος δεν μπορώ να παραθεωρήσω πόσο παιδαγωγικό χαρακτήρα έχει αυτή η εκδήλωση όπως και οι ανάλογες, αφού παρακινεί ανθρώπους στη μεγάλη αρετή της ευγνωμοσύνης, ιδιαίτερα σε τούτους τους καιρούς της αγνωμοσύνης, της αχαριστίας και της αφιλίας» ανέφερε ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιο��.

Οι εκδηλώσεις για τον Παύλο Ιωάννου Βαρδινογιάννη θα κορυφωθούν τον Αύγουστο στη Φορτέτζα και θα έχουν επετειακό χαρακτήρα, καθώς συμπληρώνονται 90 χρόνια από τη γέννηση του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top