ΚΡΗΤΗ: Τουριστικό γραφείο «έφαγε» πάνω από 20.000 ευρώ από μαθητές!

«Τίναξε στον αέρα» σχολική εκδρομή

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Ηράκλειο! Εκπρόσωπος ταξιδιωτικού γραφείου της πόλης, το οποίο είχε αναλάβει τη διοργάνωση της 7ήμερης εκδρομής μαθητών της Β΄ Τάξης Γενικού Λυκείου του Ηρακλείου στην Κωνσταντινούπολη, επικοινώνησε το μεσημέρι με τους υπευθύνους καθηγητές ανακοινώνοντάς τους ότι δεν είχε τη δυνατότητα να οργανώσει την εκδρομή, λίγες μόλις ώρες πριν …. από την προγραμματισμένη αναχώρηση.

Η είδηση προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην σχολική κοινότητα, καθώς όχι μόνο οι μαθητές φαίνεται πως χάνουν το ποσό των 20.800 ευρώ που είχαν καταβάλει στο συγκεκριμένο γραφείο για τη διοργάνωση της εκδρομής, αλλά εκτίθεται και η ίδια η σχολική μονάδα δεδομένου ότι το ταξίδι της στην Πόλη θα γινόταν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius.

Σύμφωνα με καθηγητές του συγκεκριμένου Λυκείου που θα συνόδευαν τους μαθητές, την αποστολή θα αποτελούσαν 60 μαθητές της Β΄ Τάξης και 12 ενήλικες, συνοδοί καθηγητές αλλά και μέλη του συλλόγου Γονέων.

Η αποστολή επρόκειτο να αναχωρήσει ακτοπλοϊκώς το Σάββατο με πλοίο των Μινωϊκών Γραμμών για τον Πειραιά και από εκεί θα προωθούνταν στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα ακολουθούσε ένα πρόγραμμα με σημαντικές επισκέψεις.

Όπως επισήμαναν καθηγητές του σχολείου, τίποτε δεν προμήνυε τη δυσμενή αυτή εξέλιξη. Το μεσημέρι του Σαββάτου, οι υπεύθυνοι καθηγητές, οι οποίοι πιθανότατα θα υποβάλλουν μηνύσεις, τακτοποιούσαν τις τελευταίες λεπτομέρειες και ξαφνικά ειδοποιήθηκαν από εκπρόσωπο του γραφείου ότι το ταξίδι δεν μπορεί να γίνει.

Mέχρι στιγμής κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο έβαλε αιφνιδιαστικό λουκέτο, ή αν προέκυψε κάποιο άλλο ζήτημα οικονομικής φύσεως.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο περιστατικό είχε γίνει και πριν από λίγο καιρό, όταν 50 μαθητές και 3 συνοδοί, οι οποίοι ξεκίνησαν από την Άρτα για εκπαιδευτική εκδρομή, με στόχο να δουν και το CERN βρέθηκαν σε μια ξένη χώρα χωρίς χρήματα και χωρίς εισιτήρια επιστροφής, αφού το γραφείο ταξιδιών με έδρα την Αθήνα, τους είχε εξαπατήσει!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top