Έρευνα για την συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού: 2 νεκροί και 21 τραυματίες!

Απόλυση ορισμένων κρατουμένων προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Έρευνα για την συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού: 2 νεκροί και 21 τραυματίες!

​Αυτοσχέδια μαχαίρια, ξύλα και λάμες από κρεβάτια, καθώς και σπασμένα μπουκάλια, βρέθηκαν σε κελιά κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά από έρευνες για την φονική συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο κρατουμένων και τον τραυματισμό άλλων 21. Φτάνοντας στο σημείο, ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε απόλυση ορισμένων κρατουμένων, αποδίδοντας το γεγονός στον υπερπληθυσμό των φυλακών.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η συμπλοκή σημειώθηκε περίπου στις 20:00 της Κυριακής και διήρκεσε 30 λεπτά, στη διάρκεια της οποίας Αλβανοί και Άραβες -μεταξύ των οποίων Αλγερινοί- συγκρούστηκαν με ομάδα Πακιστανών στην Γ' πτέρυγα των φυλακών, στην οποία κρατούνται περίπου 500 άτομα, κυρίως για εμπόριο ναρκωτικών.

2287243 (800x533).jpg

Οι συγκρούσεις άρχισαν από το ισόγειο και γρήγορα επεκτάθηκαν σε όλους τους ορόφους και τους διαδρόμους της πτέρυγας, ενώ είχαν ως αποτέλεσμα δύο Πακιστανοί, 35 και 30 ετών, να χάσουν την ζωή τους. Τέσσερις κρατούμενοι είναι βαριά τραυματισμένοι, οι δύο εκ των οποίων εισήχθησαν εσπευσμένα στο χειρουργείο του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, καθώς η κατάστασή τους κρίθηκε κρίσιμη. Παράλληλα, στο Τζάνειο νοσηλεύονται 12 τραυματίες, 5 μεταφέρθηκαν στο Γεννηματάς και 4 στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Πηγές από τις φυλακές τονίζουν ότι αιτία της σύγκρουσης είναι ο έλεγχος της πτέρυγας, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, που μετέβη στον Κορυδαλλό, εξέφρασε τη λύπη του για τα γεγονότα, τα οποία απέδωσε στον υπερπληθυσμό στις φυλακές.

2287236 (800x533).jpg

«Η αφορμή της σύρραξης έχει λιγότερη σημασία. Περισσότερη σημασία έχουν οι συνθήκες που οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους για μικρές αφορμές να εκδηλώνουν μεγάλη βία. Είναι γνωστό ότι οι φυλακές μας έχουν δύο μεγάλα προβλήματα: το ένα είναι ο υπερπληθυσμός και το άλλο ο μικρός αριθμός φυλάκων», ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος και κατέληξε: «ελπίζουμε με το τελευταίο νομοθέτημα, το οποίο προβλέπει την απόλυση κάποιων κατηγοριών κρατουμένων, τα προβλήματα που οφείλονται στον μεγάλο αριθμό κρατουμένων να μειωθούν».

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του κ. Παρασκευόπουλου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top