Κλειώ Ρουσομουστακάκη: «Πώς έζησα το σεισμό του Νεπάλ»

«Η εμπειρία όμως που αποκόμισα είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ αυτά που πρόσφερα»

Κλειώ Ρουσομουστακάκη: «Πώς έζησα το σεισμό του Νεπάλ»

​H 25χρονη Κρητικιά, Κλειώ Ρουσομουστακάκη, η οποία βρισκόταν στο Νεπάλ όταν έγινε ο φονικός σεισμός, και επέστρεψε χθες στη χώρα μας, περιγράφει την εμπειρία της.

«Βρισκόμουν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, περίπου 250χλμ από το Κατμαντού. Η διαδρομή είναι 6 ώρες, μετά το σεισμό κράτησε γύρω στις 8-9 ώρες. Πολύ δύσκολα και πολύ επικίνδυνα. Μιλάμε για ένα οδικό δίκτυο με πολύ στενούς δρόμους, φανταστείτε μετά το σεισμό. Σε όλη τη διαδρομή βλέπαμε λεωφορεία γεμάτα κόσμο, ο οποίος κρεμόταν από παντού, ψάχνοντας τρόπο να δραπετεύσει» λέει χαρακτηριστικά η κοπέλα και προσθέτει:

«Ήμασταν σε πανικό γιατί οι μετασεισμοί ήταν αρκετά ισχυροί. Μπροστά σε μια φυσική καταστροφή, είμαστε όλοι μας αδύναμοι»

Η Ελληνίδα που έζησε τις συγκλονιστικές στιγμές του σεισμού, ήταν εθελόντρια δασκάλα σε σχολείο ενός μικρού χωριού του Νεπάλ.

«Είπα κάποια στιγμή ότι περπάτησα δύο ώρες για να καταφέρω να επικοινωνήσω με τους γονείς μου. Να σκεφτείτε αυτά τα παιδιά περπατούν κάθε μέρα δύο ώρες για να έρθουν στο σχολείο» τόνισε η Κλειώ και επεσήμανε:

«Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες εκεί. Οι άνθρωποι μένουν σε καλύβες. Εγώ έμενα στην καλύτερη από αυτές γιατί μας φιλοξενούσε ο διευθυντής του σχολείου. Η εμπειρία όμως που αποκόμισα είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ αυτά που πρόσφερα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top