Ένοχοι αλλά εκτός φυλακής οι «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης με τα στριπτιζάδικα και τους φούρνους

Ελεύθεροι με εγγυήσεις

​Την ενοχή τεσσάρων κατηγορουμένων, με ποινές κάθειρξης από 10 έως 12,5 έτη , για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με «αντικείμενο» την σωματεμπορία και βασικό «πρωταγωνιστή» τον ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας φούρνων, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Όλοι οι καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς τους επιβλήθηκαν η καταβολή εγγυοδοσίας από 20.000 έως 200.000 ευρώ και περιοριστικοί όροι.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ενόχους τον πρώην ιδιοκτήτη αλυσίδας φούρνων, δύο υπαλλήλους του καταστήματος για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της σωματεμπορίας, ενώ για τις ίδιες πράξεις καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία (2-1) ένας συνταξιούχος αστυνομικός.

Επίσης, ο ένας υπάλληλος καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία (2-1) για τις πράξεις της αρπαγής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ ο δεύτερος εργαζόμενος στους φούρνους για το πλημμέλημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως. Ο τελευταίος μαζί με τον 49χρονο ιδιοκτήτη καταδικάστηκαν και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε αρπαγή.

Αξί��ει να σημειωθεί ότι σε όλες τις περιπτώσεις που υπήρξε διαφωνία στην ετυμηγορία του, με αποτέλεσμα να μην είναι ομόφωνη, μειοψήφησε η πρόεδρος της έδρας, η οποία είχε την άποψη ότι υπήρξαν αμφιβολίες για την ενοχή των κατηγορουμένων.

Ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας φούρνων καταδικάστηκε κατά συγχώνευση σε ποινή κάθειρξης 10 χρόνια και έξι μήνες, ο ένας υπάλληλος του σε 12 έτη και έξι μήνες και σε κάθειρξη 10 ετών και 10 μηνών καταδικάστηκε ο δεύτερος. Αντίστοιχα, στο συνταξιούχο αστυνομικό επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Ελεύθεροι με εγγυήσεις

Για τους τέσσερις καταδικασθέντες αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι, με τους ��εριοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σ�� αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, αλλά και με την καταβολή εγγυοδοσίας. Για τον ιδιοκτήτη ορίστηκε το ποσό των 200.000 ευρώ, για τον ένα εργαζόμενο στο φούρνο 70.000 ευρώ, για τον συνταξιούχο αστυνομικό η εγγύηση ορίστηκε στα 50.000 ευρώ, ενώ για τον άλλον υπάλληλο στα 20.000 ευρώ.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και στους τέσσερις καταδικασθέντες κατά πλειοψηφία (2-1), καθώς ένα μέλος της έδρας έκρινε ότι δεν θα έπρεπε να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και για την παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top