Κόντρα αναπληρωτή Υπ. Υποδομών με Τσελέντη για την υποστελέχωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Τα "καρφιά" που πέταξε ο ένας στον άλλον

Κόντρα αναπληρωτή Υπ. Υποδομών με Τσελέντη για την υποστελέχωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

​Την ανάγκη στελέχωσης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, τόνισε σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητής Άκης Τσελέντης.

Όπως ανέφερε, «υπάρχουν αρκετές περιοχές στην Ελλάδα που μπορεί να μας δώσουν σεισμούς 6 Ρίχτερ, αλλά δεν θα μπορούμε να τις παρακολουθήσουμε αφού από τον Ιούνιο σταματά η 24ωρη βάρδια των σεισμολόγων στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας. Την 1η Ιουλίου θα γίνεται σεισμός τη νύχτα και εμείς δεν θα μπορούμε να σας ενημερώσουμε. Και αυτό γιατί 15 επιστήμονες συμβασιούχοι των 650 ευρώ απολύονται. Αυτό είναι ένα παράδειγμα του τι δεν κάνει η πολιτεία».

Παράλληλα, ο κύριος Τσελέντης έκανε και κάποιες αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

tselentis.jpg


tse2.jpg
tse3.jpg

Όλα αυτά, προκάλεσαν την αντίδραση του Αναπληρωτή Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστου Σπίρτζη ο οποίος έκανε λόγο για τρομοκράτηση της κοινής γνώμης.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων εικοσιτετράωρων παραγόντων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σχετικά με τους σεισμούς έδωσε την παρακάτω απάντηση: «Στο μέτρο του δυνατού στηρίζουμε την λειτουργία όλων των εγκεκριμένων και υπεύθυνων φορέων καταγραφής και παρακολούθησης της σεισμικότητας του Ελληνικού χώρου, με σκοπό την έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση της Πολιτείας και των πολιτών. Ωστόσο οι μεθοδεύσεις πίεσης και τρομοκράτησης των πολιτών για την απόσπαση κονδυλίων, ώστε να συνεχίζεται αενάως ο κύκλος της άντλησης πόρων στο όνομα της αόριστης εκτίμησης της σεισμικότητας δεν γίνονται πλέον αποδεκτές. Όλα έχουν όρια. Ο σεισμός προφανώς δεν είναι ταξικός. Οι κατασκευές όμως είναι. Και οι, ευτυχώς ελάχιστοι, σεισμολόγοι που υπερβαίνουν τα όρια, ας ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά και υπεύθυνα με το αντικείμενο τους και μόνο.»

Είχε προηγηθεί άλλη μία ανακοίνωση του γραφείου του κύριου Σπίρτζη στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι κκ Άκης Τσελέντης και Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής και διευθυντής ερευνών αντίστοιχα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οφείλουν να προασπίζονται τον ευαίσθητο χώρο που υπηρετούν από κινδυνολογίες και εύκολες αναφορές. Επίσης οφείλουν να γνωρίζουν τα νομοθετικά και θεσμικά δεδομένα του φορέα που υπηρετούν. Και βεβαίως όταν απευθύνονται προς τους πολίτες, να αναφέρουν με καθαρό λόγο την αλήθεια. Η αλήθεια στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία η λειτουργία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών υπάγεται στην αρμοδιότητα Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top