Άρειος Πάγος: Σε δίκη παραπέμπονται 32 πρόσωπα για τις μίζες των υποβρυχίων

Αρνήθηκε να αναιρέσει το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών

​Αρνήθηκε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναιρέσει το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, για την υπόθεση «διακίνησης μαύρου χρήματος κατά το διάστημα της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων» επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου με το οποίο παραπέμπονται οριστικά σε δίκη 32 άτομα, μεταξύ των οποίων επιχειρηματίες, εφοπλιστές, πολιτικά πρόσωπα δεύτερης γραμμής κλπ.

Την αναίρ��ση του βουλεύματος ζήτησε κατά πληροφορίες ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός, που βρίσκεται μεταξύ των κατηγορουμένων, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης είχε αντίθετη άποψη και έτσι δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης .

Έτσι οριστικά με το βούλευμά του Συμβούλιου Εφετών παραπέμπονται να δικαστούν ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, τα τραπεζικά στελέχη Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ και Φάνης Λυγινός, ο μεσάζων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο νομικός Σπύρος Μεταξάς, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος, ο Παύλος Νικολαΐδης, ο πρώην επικεφαλής των ��αυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, ο άλλοτε συνεργάτης του Μ. Ματαντού, Αντώνης Χάγιας, καθώς και ο Γιώργος Νικολάου και Πάνος Γερμανός της γνωστής εταιρείας «Γερμανός».

Στο βούλευμα γίνεται εκτενής αναφορά στην σύμβαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τη γερμανική HDW-Ferrostaal και τις αδιαφανείς πληρωμές που φέρεται να πραγματοποιήθηκαν για την επίτευξή της.

Οι 32, θα δικαστούν κατά περίπτωση για πράξεις δωροδοκίας, δωροληψίας, απιστίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ οι κατηγορίες σε κάποι��ς περιπτώσεις αποδίδονται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Οι 32 κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε διακίνηση και απόκρυψη ποσού, που όπως όλα δείχνουν, ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top