O ήρωας της Ρόδου στον Guardian: «Δεν υπήρχε τίποτα γενναίο. Ήταν μία ανθρώπινη πράξη»

Ο 34χρονος λοχίας περιγράφει τα γεγονότα που έζησε στη διάσωση των μεταναστών

O ήρωας της Ρόδου στον Guardian: «Δεν υπήρχε τίποτα γενναίο. Ήταν μία ανθρώπινη πράξη»

​Για τις συγκλονιστικές στιγμές που βίωσε κατά τη διάρκεια της διάσωσης των μεταναστών στη Ρόδο, μίλησε ένας εκ των ηρώων της ναυτικής τραγωδίας.

Ο λοχίας Αντώνης Δεληγιώργης, ο οποίος ήταν αυτός που έσωσε μεταξύ άλλων την έγκυο μετανάστρια, μίλησε στον Guardian και αφηγήθηκε τα γεγονότα. Όπως σας γράψαμε χθες στο star.gr, η μετανάστρια η οποία γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, θα δώσει το όνομα «Αντώνης» στο γιο της, προς τιμήν του Έλληνα που της έσωσε τη ζωή.

Ο στρατιωτικός περιγράφει ότι μαζί με τη γυναίκα του, Θεοδώρα, σταμάτησαν σ' ένα καφέ δίπλα στη θάλασσα, χωρίς να φαντάζονταν ποτέ τι θα ακολουθούσε.

hero.jpg
«Όταν το δουλεμπορικό έπεσε στα βράχια της Ρόδου διαλύθηκε μέσα σε λίγα λεπτά λες και ήταν φτιαγμένο από χαρτί» δηλώνει ο Αντώνης Δεληγιώργης. Μετά από λίγο μαζεύτηκαν στην περιοχή σωστικά συνεργεία, η ακτοφυλακή, ασθενοφόρα και ψαράδες με τα καΐκια τους.

Ο 34χρονος αμέσως έβγαλε το πουκάμισό του και βούτηξε στο νερό για να σώσει όσους περισσότερους ναυαγούς μπορούσε. «Το νερό ήταν γεμάτο πετρέλαιο από τη βάρκα και οι βράχοι ήταν ολισθηροί και απότομοι. Κόπηκα πολύ άσχημα στα χέρια και τα πόδια μου, αλλά το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν να σώσω αυτούς τους φτωχούς ανθρώπους» περιγράφει.

Ο ίδιος δεν μπορούσε να θυμηθεί αν είχε σώσει τρεις ή τέσσερις άνδρες, ή τρία ή τέσσερα παιδιά, ή πέντε ή έξι γυναίκες αλλά θυμάται χαρακτηριστικά έναν άντρα, ο οποίος ήταν δύσκολο να φτάσει, να κρατιέται από ��υντρίμμια και να πεθαίνει.

Ο στρατιωτικός εκτός από την γυναίκα που γέννησε στο νοσοκομείο, έσωσε και την 24χρονη μετανάστρια από την Ερυθραία, Ουεγκάσι Νεμπιάτ, την οποία βλέπετε στη φωτογραφία.

αρχείο λήψης.jpg
Ο 34χρονος στρατιωτικός, όταν ακούει τον τίτλο “ήρωας” σωπαίνει. «Δεν υπήρχε τίποτα γενναίο αλλά απλά μία πράξη “από άνθρωπο σε άνθρωπο”» λέει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top