ΣτΕ: «Κομμένα» τα κινητά τηλέφωνα στις πανελλαδικές εξετάσεις

Ακόμη κι αν είναι απενεργοποιημένα

ΣτΕ: «Κομμένα» τα κινητά τηλέφωνα στις πανελλαδικές εξετάσεις
Μηδενισμό της κόλλας του υποψηφίου μαθητή στις πανελλαδικές εξετάσεις, προκαλεί η κατοχή κινητού τηλεφώνου ανεξάρτητα αν είναι απενεργοποιημένο ή όχι, αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας που επικύρωσε τον μηδενισμό δύο γραπτών μαθητών, ενός σε Γενικό Λύκειο της Βούλας Αττικής και ενός σε Γενικό Λύκειο στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, για αυτό το λόγο.

Τα κινητά στην κατοχή των μαθητών έγιναν αντιληπτά από τους καθηγητές τους όταν πήγαιναν στις τουαλέτες. Η εκπαιδευτική νομοθεσία ��ναφέρει ότι οι μαθητές κατά την είσοδό τους στην αίθουσα εξετάσεων δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό (το λεγόμενο blanco), κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών, κ.λπ. Σε περίπτωση που βρεθούν στην κατοχή τους τα επίμαχα αντικείμενα το γραπτό μηδενίζεται.

Οι δύο μαθητές προσέφυγαν στην Διοικητική Δικαιοσύνης (Διοικητικό Εφετείο Πειραιά και Θεσσαλονίκης) και δικαιώθηκαν. Όμως, τόσο ο υπουργός Παιδείας, όσο και η Γενική Επίτροπος της Επικρατείας των Διοικητικών Δικαστηρίων άσκησαν έφεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ του νόμου κατά των δύο επίμαχων εφετειακών αποφάσεων.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top