Πικέρμι: 26 παιδιά, τα 7 ασυνόδευτα, ανάμεσα στους μετανάστες-Πλήρωσαν από 5.000 έως 9.000 ευρώ

Τι λένε στην κάμερα στο STAR

Πικέρμι: 26 παιδιά, τα 7 ασυνόδευτα, ανάμεσα στους μετανάστες-Πλήρωσαν από 5.000 έως 9.000 ευρώ

​Οι μετανάστες από το Ιράκ, το Ιράν, το Αφγανιστάν και τη Συρία, οι οποίοι μεταφέρθηκαν χθες στο λιμάνι της Ραφήνας, αποκάλυψαν στο STAR ότι πλήρωσαν από 5.000 έως 9.000 ευρώ για να καταφέρουν να ταξιδέψουν από τις πατρίδες τους στην Ευρώπη.

Τα 96 άτομα -24 μικρά παιδιά, 63 άνδρες και 9 γυναίκες, μια από αυτές έγκυος-, εντοπίστηκαν χθες από το λιμενικό ανοιχτά της Εύβοιας,�� φιλοξενούνται προσωρινά στο κλειστό γυμναστήριο στο Πικέρμι και περιγράφουν στο STAR πως κατάφεραν να φτάσουν έως εδώ.

«Έφυγα από το Ιράκ και μετά μ’ ένα πλοίο πέρασα στην Τουρκία. Εκεί κάθισα μερικές μέρες και φύγαμε με άλλο πλοίο για την Ευρώπη. Έδωσα 8.000 δολάρια» λέει χαρακτηριστικά ένας μετανάστης.
Ανάμεσα στους μετανάστες είναι και επτά ασυνόδευτα παιδιά, όπως ο 16χρονος Ομάρ, ο οποίος έχει χάσει και τους δυο γονείς του και ξεκίνησε, όπως μας είπε, μόνος του από το Ιράκ για να κάνει μια νέα αρχή στην Ευρώπη.
«Εγώ θέλω να πάω στην Ευρώπη γιατί η ζωή στην Ευρώπη είναι ωραία. Θέλω να μείνω εδώ, για να ξεκινήσω μια καλή ζωή» περιγράφει ο Ομάρ, ο οποίος έδωσε 7.000 δολάρια για να έρθει στην Ευρώπη, τα οποία συγκέντρωσε από τους συγγενείς του.
Οι διακινητές εκβίαζαν, όπως είπαν οι μετανάστες, τις οικογένειες, ζητώντας τους 2.500 δολάρια επιπλέον, για να μην τις χωρίσουν. Κάποιοι ταξίδεψαν με προβλήματα υγείας. Ένας νεαρός Ιρακινής καταγωγής με ιστορικό στεφανιαίας νόσου, λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματά, ενώ στο κέντρο Υγείας Ραφήνας μεταφέρθηκε επίσης με τη συνοδεία της αστυνομίας ένας διαβητικός για να του χορηγηθεί ινσουλίνη.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση κατοίκων της Ραφήνας, οι οποίοι θέλησαν να φέρουν τρόφιμα, γάλα και νερό.
«Είδαμε το καράβι που κατέφθασε στην Ραφήνα χθες το βράδυ και είμαστε συγκλονισμένοι πραγματικά. Να κάνουμε κάτι να απαλύνουμε κάπως αυτούς τους ανθρώπους» δήλωσε μία κάτοικος της Ραφήνας.
Οι τρεις φερόμενοι ως διακινητές συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν το πρωί στον εισαγγελέα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top