Συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης!

Για τέσσερις ώρες

Συμβολική τετράωρη κατάληψη στο δημαρχιακό μέγαρο και παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν το πρωί της Π��ρασκευής οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στους καταλογισμούς χρηματικών ποσών σε βάρος συναδέρφων τους από την Οικονομική Επιθεώρηση για δαπάνες που έγιναν για λειτουργικές ανάγκες του Δήμου τη χρονική περίοδο 1998 - 2004.

Το δημοτικό συμβούλιο, που συνεδρίασε το μεσημέρι, αποφάσισε να δοθεί εντολή στη διοίκηση του Δήμου να προσλάβει εταιρία ορκωτών ελεγκτών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα ελλείμματα είναι πραγματικά ή μη.

«Είμαστε στη φάση ελέγχου πραγματικού ελέγχου όλης της ιστορίας για τους καταλογισμούς για να δούμε αν υπάρχουν πραγματικά ελλείμματα ή τυπικά», ανέφερε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

«Αν προκύψουν πραγματικά ελλείμματα θα κινηθούμε με όλα τα μέσα για να τα διεκδικήσουμε, εφόσον προκύψουν τυπικά θα στραφούμε μόνο εναντίον όσων είχαν την εξουσία να δώσουν εντολή, ουσιαστικά τους αιρετούς», πρόσθεσε.

Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Ξανθόπουλος, ανέφερε πως «οι υπάλληλοι δεν αφαίρεσαν χρήματα, δεν συμμετείχαν σε καμία οικονομική ατασθαλία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top