Παραιτήθηκαν όλοι οι δικηγόροι των κατηγορουμένων της δίκης Λαυρεντιάδη

Εμπλοκή στην εκδίκαση της υπόθεσης για τα επισφαλή δάνεια της Proton Bank

Παραιτήθηκαν όλοι οι δικηγόροι των κατηγορουμένων της δίκης Λαυρεντιάδη

Σοβαρό πρόβλημα στην εκδίκαση της υπόθεσης για τα επισφαλή δάνεια των 700.000.000 ευρώ της Proton Bank, για τα οποία κατηγορείται ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, προέκυψε μετά την συνολική απόφαση όλων των δικηγόρων των κατηγορουμένων να παραιτηθούν.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, επικαλούμενοι απόφαση της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, με βάση την οποία μετά τη δεύτερη διακοπή της ποινικής δίκης, είναι υποχρεωμένοι να απέχουν από τα καθήκοντα τους, εκτός και αν υφίσταται κίνδυνος παραγραφής του αδικήματος, παραιτήθηκαν από τα καθήκοντά τους, αναφέροντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν παραβεί την οδηγία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και απειλούνται ακόμη και με αφαίρεση της επαγγελματικής άδειας τους για δυο μήνες.

Κατόπιν αυτού, το δικαστήριο θα προβεί στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων. Ωστόσο και αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα διασφαλίσει την εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς δεν αποκλείεται κι εκείνοι να δηλώσουν κώλυμα λόγω της απόφασης του ΔΣΑ. Ακόμη, όμως κι αν τελικώς αποδεχθούν το διορισμό τους, το πιθανότερο είναι ότι η εκδίκαση θα διακοπεί προκειμένου οι νεοδιορισθέντες να ενημερωθούν επί της ογκωδέστατης δικογραφίας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι προ της παραίτησής τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των συνολικά 43 κατηγορουμένων είχαν ζητήσει ούτως ή άλλως την αναβολή της δίκης, επικαλούμενοι φόρτο εργασίας, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές δίκες στις οποίες συμμετέχουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top