ΠΡΟΣΟΧΗ: στάση εργασίας στα νοσοκομεία Αθήνας - Πειραιά!

Κινητοποίηση από τους γιατρούς την Παρασκευή

​Σε στάση εργασίας την Παρασκευή, από τις 11:00 έως τις 15:00, καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Παράλληλα, συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι γιατροί των νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» και Παίδων Πεντέλης.

Το υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει ότι έως τις 27 Απριλίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων γιατρών και νοσηλευτών μέρος των οφειλών για εφημερίες και υπερωρίες των ετών 2012, 2013 και 2014. Ωστόσο, οι γιατροί κάνουν λόγο για «παρατεταμένη απλήρωτη εργασία», η οποία διαρκεί επί μήνες, ενώ, εκτός από τη στάση εργασίας, θα κάνουν και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο.

Τέλος, την Παρασκευή συνεδριάζει και η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) προκειμένου να εκτιμήσει την εξέλιξη των προβλημάτων και να καθορίσει τη στάση της για το επόμενο διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top