Οικογένεια Σύριων κοιμάται στο πάτωμα σε υπόγειο της Αθήνας- Ανάμεσά τους 5 παιδιά κι ένα μωρό

Κατάφεραν να επιζήσουν αλλά οι συνθήκες διαβίωσης είναι δύσκολες

Οικογένεια Σύριων κοιμάται στο πάτωμα σε υπόγειο της Αθήνας- Ανάμεσά τους 5 παιδιά κι ένα μωρό

Πάνω από 15 πρόσφυγες από την Συρία, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά και ένα μωρό κοιμούνται σ’ ένα υπόγειο δωμάτιο στην πλατεία Αττικής. Οι ίδιοι περιγράφουν τις στιγμές τρόμου που έζησαν μέσα στην φουσκωτή βάρκα, με την οποία ήρθαν στην χώρα μας από τη�� Τουρκία.

Όπως βλέπετε στο ρεπορτάζ του STAR και του δημοσιογράφου, Βαγγέλη Γκούμα, η νεαρή γυναίκα από την Συρία κρατάει σφιχτά στην αγκαλιά της και φιλάει το μωρό της. Ζει με τα υπόλοιπα παιδιά της αλλά και με άλλους Σύριους πρόσφυγες στο μικρό υπόγειο δωματιάκι λίγων τετραγωνικών μέτρων, στην πλατεία Αττικής.

Όλη η οικογένεια ήρθε στην Ελλάδα με μια μικρή φουσκωτή βάρκα και λίγο έλειψε να πνιγούν στη μέση της θάλασσας.

«Ξέραμε ότι μπορεί να πνιγόμασταν στη θάλασσα, αλλά τι να κάναμε; Θέλαμε να ξεφύγουμε από τον πόλεμο» λέει ένας μικρός μετανάστης.

Το φαγητό είναι ελάχιστο, όπως λένε. Κοιμούνται όλοι μαζί στο πάτωμα. Οι συνθήκες είναι δύσκολες, καθώς δεν έχουν θέρμανση, ενώ η υγρασία είναι εμφανής παντού.

Όλη η οικογένεια πηγαίνει κάθε μέρα στην υπηρεσία μετανάστευσης στην Κατεχάκη, αλλά ακόμη δεν έχουν πάρει τα χαρτιά που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να φύγουν σε άλλη χώρα, κι αυτό όπως λένε γίνεται εδώ και εβδομάδες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top