ΚΕΔΕ: Οι δήμαρχοι αποφάσισαν ομόφωνα να μην δώσουν τα αποθεματικά τους

Θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις- Ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

ΚΕΔΕ: Οι δήμαρχοι αποφάσισαν ομόφωνα να μην δώσουν τα αποθεματικά τους

​Μετά την πολύωρη και θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, όπου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ.Μάρδας πέρασε δύσκολες ώρες, καθώς οι δήμαρχοι αντέδρασαν στην εκταμίευση των διαθεσίμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Τράπεζα της Ελ��άδος, τελικά οι ίδιοι αποφάσισαν ομόφωνα να μην δώσουν τα αποθεματικά τους.

Οι ίδιοι απάντησαν «όχι» στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, καθώς θεωρούν πως στην ουσία τα αποθεματικά δεν υπάρχουν, γιατί έχουν άλλες ανάγκες.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την απόφαση τους, θα παραμείνουν σε αυτή τη στάση μέχρι τις 7 Μαΐου, οπότε έχουν και το συνέδριο τους και θα πάρουν την οριστική τους απόφαση.

Παράλληλα, οι δήμαρχοι είπαν ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτή την απόφαση, ενώ ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για να βρουν λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση των δημάρχων ήταν ομόφωνη με εξαίρεση την παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ψήφισε «λευκό» αλλά δήλωσε ότι θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις των δημάρχων.

Οι περιφερειάρχες τάχθηκαν υπέρ των δημάρχων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top