ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Ψαράς βούτηξε στα νερά της Ρόδου- Επέστρεψε με το νεκρό αγοράκι στα χέρια του

Οι ήρωες της ναυτικής τραγωδίας μιλούν στο STAR

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Ψαράς βούτηξε στα νερά της Ρόδου- Επέστρεψε με το νεκρό αγοράκι στα χέρια του
Συγκλονισμένος ο ψαράς, ο οποίος βούτηξε στα νερά της Ρόδου για να σώσει τους μετανάστες, κρατάει στα χέρια του το 4χρονο αγοράκι, το ένα από τα τρία θύματα του χθεσινού ναυαγίου. Έφτασε στα ανοιχτά του Ζέφυρου από τους πρώτους, καθώς ήταν στην περιοχή και ψάρευε.
Μέσα στην αλλοφροσύνη και τον πανικό των μεταναστών που ξέβραζε η θάλασσα δεν μπόρεσε να σώσει το αγοράκι.
Δεν ήταν όμως ο μόνος. Ο Βασίλης Μαντίκος έψαχνε επί ώρες στα συντρίμμια του ναυαγίου για διασωθέντες. «Οι συνθήκες ήταν απερίγραπτες, δραματικές, άνθρωποι καλούσαν σε βοήθεια, γυναίκες και παιδιά που δεν ήξεραν κολύμπι» περιγράφει χαρακτηριστικά ο δύτης.
Αυτοί είναι οι ήρωες για τους δεκάδες μετανάστες που σώθηκαν. Ο Μανώλης Σταυρής, ναυτικός, περιγράφει καρέ - καρέ πως έσωσε ένα δίχρονο κοριτσάκι από βέβαιο πνιγμό: «Είδα μια κυρία σε μια σαμπρέλα μέσα και να έχει ένα μωρό στην αγκαλιά της. Είδα εκείνη την ώρα το μωρό να της φεύγει από τα χέρια και να κατεβαίνει στον πάτο της θάλασσας σαν το μολύβι, σαν να ήταν πέτρα, φορούσε και πολλά ρούχα. Κάνω βουτιά αμέσως, το πιάνω το μωρό και το σώνω και πέσανε μετά δίπλα μου άλλοι 6 άνθρωποι».
Όμως για τους μετανάστες, ο μεγαλύτερος κίνδυνος που διατρέχουν είναι να αποκαλύψουν τον διακινητή τους που ήταν μαζί τους.
Ο αντιδήμαρχος Ρόδου, Τέρης Χατζηιωάννου, δηλώνει χαρακτηριστικά: «Τους απειλούσαν ότι αν καταγγείλουν τι ακριβώς συμβαίνει θα υπάρχει μια συνέχεια δεινών έναντι αυτών στην Αθήνα».
Οι αρχές οδήγησαν στον Εισαγγελέα της Ρόδου δύο άτομα συριακής καταγωγής ηλικίας 27 και 26 ετών, οι οποίοι φέρονται να είναι οι άνθρωποι που κυβερνούσαν το ιστιοφόρο σκάφος, όπως σας έχουμε γράψει στο star.gr.
Οι μετανάστες έμειναν σε υπνόσακους στον προαύλιο χώρο του Λιμενικού και της αστυνομίας, ενώ κάτοικοι της Ρόδου, μετά την αυτοθυσία που έδειξαν για να τους σώσουν, σήμερα τους πρόσφεραν τρόφιμα και ρούχα.
Την ίδια ώρα αυξάνονται με ιλιγγιώδη ρυθμό οι αθρόες εισαγωγές παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας. Μόνο το τελευταίο 48ωρο σε δέκα πύλες εισόδου σε θάλασσα και στεριά, οι συλλήψεις έφτασαν στα 741 άτομα. Πολλές φορές τα στελέχη του λιμενικού ξεπερνούν τα όριά τους, όπως στο ναυάγιο της Ρόδου.
Εν τω μεταξύ κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ βρέθηκε στην Ρόδο, αλλά και τα άλλα νησιά όπου παρατηρούνται μεταναστευτικές ροές όπως η Κως και η Μυτιλήνη, προκειμένου να επισκεφθούν τους χώρους φιλοξενίας. Θα ενισχυθούν με πέντε επιπλέον κλιμάκια ελέγχου για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top