ΝΕΟ βίντεο-ντοκουμέντο: H πορεία του ιστιοφόρου προς τα βράχια

Άνθρωποι στη θάλασσα προσπαθούν να σωθούν

ΝΕΟ βίντεο-ντοκουμέντο: H πορεία του ιστιοφόρου προς τα βράχια

​Βίντεο-ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας από τη νέα ναυτική τραγωδία που έγινε σήμερα στα ανοιχτά της Ρόδου, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την εκατόμβη νεκρών στην Λαμπεντούζα.

Ιστιοφόρο σκάφος με περισσότερους από 100 μετανάστες προσέκρουσε σε βράχια στην θαλάσσια περιοχή έξω από την Ρόδο, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τρία άτομα, ανάμεσά τους και ένα παιδί.

Στο βίντεο βλέπετε την αγωνιώδη προσπάθεια ενός λιμενικού να σώσει το μικρό αυτό παιδί που κρατιέται από το σκαρί του βυθισμένου ξύλινου ιστιοφόρου, όπως σας γράψαμε νωρίτερα στο star.gr. Τα κύματα χτυπούν τους ναυαγούς μετανάστες που προσπαθούν να κρατηθούν από την καρίνα του βυθισμένου δουλεμπορικού.

Άνθρωποι στη θάλασσα προσπαθούν να σωθούν. Ένα τετράχρονο αγοράκι, μια γυναίκα και ένας άνδρας δεν κατάφεραν να βγουν στην στεριά.

Διασώστες του ΕΚΑΒ μετέβησαν στην περιοχή του Ζέφυρου που απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Και πολίτες όμως, καθώς εκεί βρίσκεται η εφορία μόλις είδαν το σκάφος να προσκρούει σε ξέρα σε μικρή απόσταση από την παραλία έτρεξαν για να βοηθήσουν τους 100 και πλέον μετανάστες που ξέβρασε στην κυριολ��ξία η θάλασσα. Πετούν σωσίβια στους ανθρώπους που βρίσκονται στο νερό, ενώ και παραπλέοντα καΐκια έσπευσαν για να συνδράμουν στους ναυαγούς.

Σαράντα εννέα αλλοδαποί παρελήφθησαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, δεκατέσσερις παραμένουν στη Λιμενική Αρχή Ρόδου, ενώ περίπου τριάντα περισυνελέγησαν με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ρόδου.
Μάλιστα, σε βίντεο καταγράφεται η πορεία του ιστιοφόρου προς τα βράχια. Σκοπός τους είναι να προσεγγίσουν στην ακτή. Δεν γνωρίζουν όμως ότι στο σημείο υπάρχουν αβαθή και ύφαλοι. Οι στοιβαγμένοι μετανάστες αλλόφρονες πέφτουν στην θάλασσα για να σωθούν, ενώ λίγα λεπτά αργότερα παίρνει κλίση και βυθίζεται.
Οι έρευνες συνεχίστηκαν μέχρι αργά το απόγευμα στα ύφαλα του ιστιοφόρου από δύτη για τυχόν εγκλωβισμένους. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι αθρόες εισροές μεταναστών στα νησιά.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top