Ηράκλειο: ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ το απολυτήριο της αδερφής της για να διοριστεί-ΔΕΙΤΕ τι είπε η ίδια!

Ισχυρίστηκε ότι το έκανε για τα 5 της παιδιά

​Δεν είχε απολυτήριο γυμνασίου το οποίο ήταν υποχρεωτικό για μια θέση εργασίας σε δήμο του νομού Ηρακλείου και είπε να ...δανειστεί της αδερφής της. Η 39χρονη κατάφερε με αυτό τον τρόπο να πάρει τη θέση, όμως κάποια στιγμή, έγινε αντιληπτή η απάτη που έστησε και τότε έμπλεξε με τη Δικαιοσύνη!

Η υπόθεση της γυναίκας, εναντίον της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη ιδιαιτέρως μεγάλης ζημιάς και χρήση πλαστού εγγράφου, εκδικάστηκε σήμερα ενώπιον του β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Η κατηγορούμενη που έδωσε το παρών στο δικαστήριο, κρίθηκε ένοχη για τις δύο πράξεις που της αποδόθηκαν. Της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων και της επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή.

Η 39χρονη, διορίστηκε το 2009, στον πρώην δήμο Αστερουσίων ως εργάτρια καθαριότητας εσωτερικών χώρων. Εργαζόταν πέντε χρόνια στο δήμο, όταν οι αρμόδιοι αντιλήφθηκαν ότι υπήρχε πρόβλημα με το απολυτήριο γυμνασίου που εμφάνισε η γυναίκα για να καταλάβει τη θέση.

Στην έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι το απολυτήριο ήταν όχι της εν λόγω υπαλλήλου, αλλά της α��ερφής της και είχε ...τροποποιηθεί και προσαρμοστεί προκειμένου να εμφανίζονται τα στοιχεία της 39χρονης.

Η τελευταία που πλέον δεν εργάζεται στο δήμο, ισχυρίστηκε στο δικαστήριο, ότι το έκανε γιατί είχε να μεγαλώσει 5 παιδιά και οι ανάγκες ήταν πολύ μεγάλες. Πρόσθεσε δε ότι δεν πέρασε από το μυαλό της, ότι αυτό που έκανε ήταν τόσο σοβαρό και πως θα έμπλεκε με τη Δικαιοσύνη.