Έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων για το νομοσχέδιο για την Παιδεία!

Τι αναφέρουν για το κείμενο που τους απέστειλε ο υπουργός

​Την πραγματοποίηση στις 5 Μάιου έκτακτης συνόδου όπου θα συζητηθεί διεξοδικά το νέο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, αποφάσισαν ομόφωνα οι πρυτάνεις, που συνεδρίασαν το απόγευμα του Σαββάτου στα Χανιά.

Η 78η σύνοδος των πρυτάνεων και των προέδρων διοικουσών επιτροπών των ελληνικών πανεπιστημίων ασχολήθηκε με την οικονομική κατάσταση των πανεπιστημίων, το νέο σχέδιο νόμου για την Παιδεία, τη φύλαξη και την ασφάλεια των πανεπιστημί��ν, τη φοιτητική μέριμνα και την νέα προγραμματική περίοδο, ενώ μέρος της συνεδρίασης παρακολούθησαν ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Κώστας Φωτάκης.

Για το νομοσχέδιο, στο ομόφωνο ψήφισμά τους, οι πρυτάνεις αναφέρουν: «η Σύνοδος των Πρυτάνεων με έκπληξη διαπιστώνει ότι το Σχέδιο Νόμου που απεστάλη από το υπουργείο στη Σύνοδο κατά τη διάρκεια των εργασιών της στα Χανιά, σε αντίθεση με όσα είχε δηλώσει ο υπουργός κατά την προηγούμενη Σύνοδο, συνιστά μεγάλης έκτασης αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Πανεπιστημίων και όχι σύνολο εμβαλωματικών ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση επειγόντων θεμάτων τους. Τέτοιες αλλαγές προϋποθέτουν διάλογο, ενδελεχή σχεδιασμό και ευρεία συναίνεση. Η Σύνοδος αποφασίζει, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, τη σύγκληση Έκτακτης Συνόδου στις 5 Μαΐου 2015, με αποκλειστικό θέμα τη διαμόρφωση των προτάσεών της σε σχέση με το σχέδιο νόμου, ώστε στο ενδιάμεσο διάστημα αυτό να μελετηθεί από τα Πανεπιστήμια. Εκφράζει την επιθυμία της να παραστεί στη Σύνοδο αυτή και ο υπουργός Παιδείας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top